Η Τuba Ozchorekchi Δημητρίου εκθέτει στην Πύλη Αμμοχώστου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 10.2.2017

Η Τούπα, μια ενθουσιώδης αυτοδίδακτη καλλιτέχνης, παρουσιάζει την πρώτη της ατομική έκθεση στην Πύλη Αμμοχώστου, στη Λευκωσία, από την 1η Μαρτίου μέχρι τις 8 Μαρτίου 2017.


Η Tuba ζει και εργάζεται τα τελευταία δέκα χρόνια στην Κύπρο, που θεωρεί «σπίτι» της.


Η αυτοδίδακτη ζωγράφος γεννήθηκε το 1976 στην Κωνσταντινούπολη και έκανε τα πρώτα της βήματα στο εργοστάσιο του πατέρα της, σχεδιαστή και κατασκευαστή επίπλων. Στο ίδιο εργοστάσιο έκανε και τα πρώτα της βήματα στη ζωγραφική, ξεκινώντας να σχεδιάζει.


Μεγαλώνοντας, συνέχισε να ασχολείται ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική, καθώς έβρισκε την έμπνευση στην Κωνσταντινούπολη, στην ομορφιά και τον ιστορικό της πλούτο, αλλά και στα μοναδικά χρώματα του Βοσπόρου.


Στη μετέπειτα πορεία της, σταθμός στη ζωή της ήταν τα λίγα χρόνια που έζησε στην Ιαπωνία, όπου η διαφορετική κουλτούρα και τα έντονα, ζωηρά χρώματα την μάγεψαν και την οδήγησαν στο επόμενο στάδιο στην τέχνη της.


Η τελευταία δεκαετία βρίσκει την Τούπα εγκατεστημένη στην Κύπρο που τη θεωρεί πλέον σπίτι της. Ερωτεύεται τη χώρα και τους ανθρώπους της, και ξεκινά να δημιουργεί τα έργα που εκτίθενται στην πρώτη της ατομική έκθεση. Στα έργα της χρησιμοποιεί λάδι και ακρυλικά χρώματα.


+ Τα εγκαίνια της έκθεσης “The Art of My Life” θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 1η Μαρτίου 2017 στις 18:30 στην Πύλη Αμμοχώστου. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 8 Μαρτίου 2017. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ