Μήνυμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες από την κυπριακή μουσική σκηνή

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 8.2.2016

Μήνυμα υπέρ της ειρήνης και της αλληλεγγύης προς τους Σύριους πρόσφυγες έδωσαν στις 29 Ιανουαρίου, οι Zilla Project, Low Spark και Dj Cotsios o Pikatillis στη συναυλία Come Together στη Λευκωσία.


Η συναυλία Come Together, for Peace and Solidarity διοργανώθηκε από τη Fibonacci Εvents στη μουσική σκηνή Red, για τη στήριξη του έργου της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και του Μ.Κ.Ο Future Worlds Centre για τους πρόσφυγες.


Στη συναυλία εμφανίστηκαν για πρώτη φορά μαζί οι δύο κορυφαίες μπάντες της κυπριακής μουσικής σκηνής, η blues-rock the Zilla Project και η psych- progressive rock the Low Spark. Τις μπάντες διαδέχθηκε o  Dj Cotsios o Pikatillis (ABR), ιδρυτής του Afro-Banana Republic Festival, με ένα εκλεκτικό μείγμα από αφρικανικούς και disco ρυθμούς. Οι εφτά καταξιωμένοι καλλιτέχνες εμφανίστηκαν αφιλοκερδώς και μαζί με ένα κοινό 250 ατόμων έδωσαν ένα δυνατό μήνυμα στήριξης προς τα θύματα του πολέμου, τα πέντε εκατομμύρια Σύριους πρόσφυγες.


image3


image4

Οι Low Spark, (Λευτέρης Μουμτζής / φωνή & μπάσο, Μάριος Μιχαήλ / κιθάρα και Στέφανος Μελετίου / ντραμς) ερμήνευσαν τραγούδια από τον δίσκο που ετοιμάζουν, καθώς και κομμάτια των Jeff Buckley και Ben Harper.


image8


image7

image2


Οι Zilla Project (Mανώλης Βουράκης / φωνή & κιθάρα, Νικόλας Μελής / πλήκτρα, Λοΐζος Παφίτης / μπάσο, Στέφανος Μελετίου / ντραμς) ερμήνευσαν τραγούδια από τον δίσκο τους Τhis One’s for the President.


image10


image5


image6


image9


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: © Firebird Photography

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ