Παράθυρο logo
Η Alpha Square παρουσιάζει την "Αόρατη Όψη" στη Λεβέντειο Πινακοθήκη
Δημοσιεύθηκε 09.02.2016 14:05
Η Alpha Square παρουσιάζει την "Αόρατη Όψη" στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Το έργο του Αμερικανού Donald Margulies Αόρατη Όψη (Sight Unseen) ανεβαίνει  στη Λεβέντειο Πινακοθήκη σε σκηνοθεσία Βαρνάβα Κυριαζή.


Το έργο του Margulies πήρε το Βραβείο Obie ως Καλύτερο Νέο Αμερικάνικο Έργο (1992) και ήταν φιναλίστ για Βραβείο Pulitzer. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεργασία της Alpha Square με τη Λεβέντειο Πινακοθήκη παρουσιάζοντας τον κόσμο των εικαστικών επί σκηνής, μετά το περσινό Κόκκινο που αφορούσε τον κορυφαίο ζωγράφο Μαρκ Ρόθκο.


Η φετινή επιλογή καταπιάνεται και πάλι με το σύγχρονο μέγα θέμα της εμπορικότητας στην τέχνη, με την αξία του ονόματος του καλλιτέχνη, καθώς και με το πώς ερμηνεύονται ή παρερμηνεύονται τα έργα ενός καλλιτέχνη – ή, ακόμα, τα κίνητρά του και η έμπνευση του κατά τη δημιουργία.


Αυτή τη φορά ο εικαστικός είναι φανταστική, και όχι υπαρκτή, προσωπικότητα. Ο διάσημος ζωγράφος Jonathan Waxman βρίσκεται στο Λονδίνο για μια σημαντική έκθεση ολόκληρου του έργου του. Επισκέπτεται την Patricia, μια παλιά του αγάπη, την οποία απέρριψε εγωιστικά, δέκα χρόνια νωρίτερα.


Ο Βαρνάβας Κυριαζής σκηνοθετεί τους Ανδρέα Αραούζο, Άντρη Κυριαζή, Φώτη Αποστολίδη και Χριστίνα Μαρούχου. Σκηνικά και κοστούμια επιμελούνται οι Γιώργος Γιάννου και Ρέα Ολυμπίου, ενώ τη μουσική υπογράφει ο Γιώργος Κολιάς και το σχεδιασμό φωτισμού η Καρολίνα Σπύρου.


+ Η πρεμιέρα του έργου θα δοθεί την Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου στις 20:30 στο Αμφιθέατρο Κωνσταντίνος Λεβέντης στη Λεβέντειο Πινακοθήκη στη Λευκωσία. Ακολουθούν τακτικές παραστάσεις κάθε Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 18:30 μέχρι τις 06 Μαρτίου. Την Τετάρτη, 16 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί μια παράσταση στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ στη Λεμεσό στις 20:30. Εισιτήρια προς 15 και 12 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες: 22 668838 / www.alphasquare.com.cy / www.facebook.com/alphasquare / www.leventisgallery.org / 70001140 (για την παράσταση στη Λεμεσό)