Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού 2017

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 23.2.2017

Με τις «Ικέτιδες» της Μάχης Δημητριάδου Lindahl, μια παράσταση που συζητήθηκε πολύ όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, σηκώνει αυλαία την ερχόμενη βδομάδα η φετινή 17η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού.


Στις τρεις μέρες της διοργάνωσης θα παρουσιαστούν συνολικά δέκα χορογραφικές προτάσεις, από τις οποίες οι επτά αποτελούν νέα δουλειά. Η Πλατφόρμα θα κλείσει με την παρουσίαση του έργου She, της Τουρκοκύπριας χορογράφου Sevim Akpinar. Πρόκειται για σταθμό στην ιστορία του θεσμού, καθώς για πρώτη φορά συμμετέχει σ’ αυτόν χορογράφος από την τουρκοκυπριακή κοινότητα.


Τρεις μέρες χορού


Η αυλαία της φετινής Πλατφόρμας -μιας ετήσιας διοργάνωσης των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του Θεάτρου Ριάλτο- θα ανοίξει στις 3 Μαρτίου με τρία έργα: την αρχή θα σημάνουν οι «Ικέτιδες» από τις Ασώματες Δυνάμεις, σε χορογραφία της Μάχης Δημητριάδου Lindahl. Θα ακολουθήσει η νέα χορογραφική δουλειά της Μελίσσα Γκαρσία Κάρο και του Πασκάλ Καρόν με τίτλο «Fugue» και το νέο έργο της διεθνώς αναγνωρισμένης χορογράφου Αλεξάνδρας Βάγιερσταλ με τίτλο «Anna».


iketides_asomatesdynameis_pvryonides
Ικέτιδες, της Μάχης Δημητριάδου Lindahl, από τις Ασώματες Δυνάμεις


2MELISSA GARCIAWEB
Fugue, από τους Μελίσσα Garcia Carro και Pascal Caron. 


ANNNA photo Alexandra Waierstallweb
Annna, της Αλεξάνδρας Βάγιερσταλ. 


Τη δεύτερη μέρα, 4 Μαρτίου, θα δούμε άλλες τρεις δουλειές: την ολοκληρωμένη πρόταση της Μιλένα Ugren Κούλα με τίτλο The Elephant και τις νέες προτάσεις του Αλέξανδρου Μιχαήλ με τίτλο The Mess I’m In και της Λίας Χαράκη με τίτλο Word March.


MILENA UGREN KOULASweb

Μιλένα Ugren Koulas, Τhe Elephant.


ALEXANDER MICHAELweb
Χορογραφική δουλειά του Αλέξανδρου Μιχαήλ.


Με τέσσερις παρουσιάσεις θα ολοκληρωθεί η Πλατφόρμα στις 5 Μαρτίου: η Έλενα Αντωνίου θα παρουσιάσει ξανά το έργο «i open my palm.i called a space», ενώ καινούργιες δουλειές θα δούμε από τους Παναγιώτη Τοφή (Never Been Missed), Ελεάνα Αλεξάνδρου (10’) και Σεβίμ Ακπινάρ (She).


Iopenmypalmicalledaspace

«i open my palm.i called a space» από την Ελενα Αντωνίου.


Neverbeenmissed_panayiotistofiweb
Never been missed, του Παναγιώτη Τοφή με τον ίδιο και την Αλεξία Νικολάου στην ερμηνεία.


Παράλληλες εκδηλώσεις: Dance Throughout The Year


Τον κύριο κορμό παραστάσεων στο Θέατρο Ριάλτο πλαισιώνουν, όπως κάθε χρόνο, μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων τις οποίες διοργανώνει η Στέγη Χορού Λεμεσού υπό τον τίτλο «Dance Throughout the Year».


Σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζεται η συμμετοχή της Blast Collective, μιας ομάδας που παρουσιάστηκε πέρσι για πρώτη φορά στη διοργάνωση, προτείνοντας μια διαφορετική προσέγγιση για το πώς βλέπουμε την ιστορική εξέλιξη του σύγχρονου χορού στην Κύπρο.


Οι παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το ίδιο τριήμερο στη Στέγη Χορού, στην πλατεία Ηρώων και στον υπόγειο χώρο της. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:




  • 03 Μαρτίου




στον δρόμο μπροστά από το Ριάλτο στις 20:00: Into the stillness από το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε




  • 4 Μαρτίου




στο μνημείο της πλατείας Ηρώων από τις 17:00 μέχρι τις 20:00: In a Dark Time της Αριάνας Οικονόμου (επιμέλεια Blast Collective), που θα παρουσιαστεί και την Κυριακή.


στη Στέγη Χορού Λεμεσού θα παρουσιαστούν τρία έργα:
- 18:30 Sunday of Life 20’ Julia Anna Brendle
- 19:00 Coralia 7’ Πάνος Μαλακτός
- 19:15 Red VelVet 25’ Aneesha Μιχαήλ




  • 5 Μαρτίου




στη Στέγη Χορού, από τις 11:00 μέχρι τις 13:00, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση και στις 18:30 το έργο In Another’s Shoes: #ifeeljustlikeachild της Αριάνα Μαρκουλίδου και στις 19:15 το For George της Μιλένα Ugren Κούλας.


Θα ακολουθήσει πάρτι λήξης στις 22:30.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ