Ο θεατρικός Μάνος Χατζιδάκις

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 18.2.2016

Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο Βασίλης Λέκκας ερμηνεύουν τα σημαντικότερα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι που έγραψε για το θέατρο, σε τρεις συναυλίες στο Πολιτιστικό Κέντρο «Τρακασόλ», στη Λεμεσό.


Ο Μάνος Χατζιδάκις, κορυφαίος Έλληνας συνθέτης, επένδυσε με τη μουσική και τα τραγούδια του δεκάδες θεατρικές παραστάσεις, ανάμεσά τους για το έργο «Όρνιθες» του Αριστοφάνη από το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, υπό μορφή μπαλέτου.


Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο Βασίλης Λέκκας θα ερμηνεύσουν στις 25, 26, 27 Φεβρουαρίου τα σημαντικότερα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι από αυτή την πορεία του. Θα ακουστούν τραγούδια από τα έργα «Παραμύθι χωρίς όνομα», «Λεωφορείο ο πόθος», «Ματωμένος γάμος», «Οδός ονείρων», «Πορνογραφία», «Μαγική πόλη» κ.ά.


Τους δύο ερμηνευτές θα συνοδεύει το Φωνητικό Σύνολο «Διάσταση» υπό τη διεύθυνση της Αντριάνας Σεργίδου και εξαμελής ορχήστρα υπό τη μουσική διεύθυνση του Βάσου Αργυρίδη ο οποίος θα είναι και στο πιάνο.


Η ορχήστρα αποτελείται από:
Μαντολίνο – βιολί Χάρης Ψυλλίδης
Κιθάρες Ξένιος Παπασωφρονίου
Κοντραμπάσο Κώστας Χαλλούμας
Ακκορντεόν Αντρέας Δαμιανού
Φλάουτο Θεόδωρος Κρασίδης


+ Στις 25, 26 και 27 Φεβρουαρίου, στις 20:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Τρακασόλ», Μαρίνα Λεμεσού.


Προπώληση εισιτηρίων:
• «Tαμείο Οδού Ειρήνης 158» Tηλ: 25 37 28 55
• Tickethour.com.cy Τηλ: 77 77 70 40
• Και όλα τα ACS couriers


Οι εκδηλώσεις γίνονται με τη συνεργασία και τη στήριξη της Τράπεζας Κύπρου.


Με αυτές τις συναυλίες, το Πολιτιστικό Κέντρο «Τρακασόλ» ολοκληρώνει τον κύκλο εκδηλώσεων αφιερωμένων στο θέατρο.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ