40 χρόνια Γκαλερί Γκλόρια

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 23.2.2017
Painting by Spyros Chr. Demetriades

Εγκαινιάζεται στις 3 Μαρτίου η μεγάλη ομαδική έκθεση που διοργανώνει με την ευκαιρία συμπλήρωσης 40 χρόνων λειτουργίας της η Γκαλερί Γκλόρια.


Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα περισσότερων των 90 Κύπριων ζωγράφων, μεταξύ των οποίων, της πρώτης και δεύτερης γενιάς.


Σε ανακοίνωση της γκαλερί Γκλόρια αναφέρεται ότι δεν πρόκειται απλώς για μια ακόμα έκθεση, αλλά για μια καταγραφή και παρουσίαση της κυπριακής τέχνης των τριών τελευταίων γενιών και των μεγάλων εκπροσώπων τους.


Tην έκθεση θα ανοίξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και θα προλογίσει ο Διευθυντής του Ιδρύματος Λεβέντη, Δρ Χαράλαμπος Μπακιρτζής.




Evgenia_Gewrgiadi_Themistokleous

Ευγενία Βασιλούδη 


Kikos_Lanitis


Kikos Lanitis



Stavros_Antonopoulou


Σταύρος Αντωνοπούλου



Ο βασικότερος σκοπός της Γκαλερί Γκλόρια ήταν και είναι η προώθηση και ανάδειξη νέων κύπριων καλλιτεχνών, που τελικά έχει σαv αποτέλεσμα την εξύψωση της Κυπριακής Τέχνης και του πολιτισμού του νησιού γενικότερα.


Κατά τη διάρκεια αυτών των 40 χρόνων λειτουργίας της, η Γκαλερί έχει φιλοξενήσει πέραν των 750 εκθέσεων. Τη δουλειά τους εξέθεσαν οι καλλιτέχνες της πρώτης γενιάς των Κύπριων ζωγράφων όπως ο Διαμαντής, ο Κάνθος, ο Φραγκουλίδης, της δεύτερης γενιάς όπως ο Λευτέρης Οικονόμου, ο Κώστας Οικονόμου, ο Χριστόφορος Σάββα, ο Στέλιος Βότσης, ο Στας Παράσχος, ο Νίκος Κουρούσιης, και σχεδόν όλοι οι νέοι ζωγράφοι που τους ακολούθησαν.


Πολλοί γνωστοί Ελλαδίτες καλλιτέχνες όπως όπως ο Δημήτρης Γέρος, ο Μανώλης Χάρος, ο Θεόδωρος Μανωλίδης, η Ζιζή Μακρή, καθώς επίσης και πολλοί σημαντικοί ξένοι καλλιτέχνες όπως οι Άγγλοι Terry Frost και Peter de Francia και η Αμερικαvίδα Judith Brown εξέθεσαν τα έργα τους στην Γκαλερί.


Η Γκαλερί Γκλόρια έχει επίσης διοργανώσει εκθέσεις Κύπριων ζωγράφων σε Ελλάδα, Γερμανία, Φιλανδία και αλλού.


*Αρχική Φωτογραφία: Σπύρος Δημητριάδης


+ Τα εγκαίνια θα τελεστούν την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, στην Γκαλερί Γκλόρια στη Λευκωσία, στις 19:00. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 22 Μαρτίου 2017.


Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 10:30-12:45 & 17:30-20:00 | Σάββατο: 10:30-12:45


Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 22762605 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα και τη σελίδα στο facebook.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ