Νέα ατομική έκθεση του Νικόλα Αντωνίου στην Alpha C.K. Art Gallery

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 19.2.2016

Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει ατομική έκθεση του Κύπριου ζωγράφου Νικόλα Αντωνίου με τη νέα του εικαστική δουλειά με τίτλο The Conservation of the Creative Process.


Με τολμηρές σχεδιαστικές χειρονομίες, ο καλλιτέχνης τοποθετεί την ανθρώπινη μορφή στο κέντρο μιας κατάστασης μεταβατικής, όπου είναι έκδηλος ο ψυχισμός της. Ο καλλιτέχνης στην προσπάθεια να σκιαγραφήσει συναισθηματικά τη μορφή, αποφασίζει την εξαΰλωσή της, πράγμα που οδηγεί στην υπέρβαση των ορίων της απεικόνισής της.


Τα ζωγραφικά του έργα δεν πηγάζουν απο μια συγκεκριμένη ιδέα ή θεματική. Αποφεύγει συνειδητά να εστιάζεται σε απόλυτα ερωτήματα ή συγκεκριμένες απαντήσεις, αλλά αντίθετα, δημιουργεί καινούργιες ζωγραφικές εικόνες που θέτουν άγνωστα ερωτηματικά και καλούν το θεατή σε ένα νοητό διάλογο.


Ο Νικόλας Αντωνίου γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1988. Σπούδασε ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Φλώρινα με καθηγητές τον Χάρη Κοντοσφύρη και Μανώλη Πολυμέρη. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε τρεις ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και μία στη Κύπρο, καθώς και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.


+ Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 19:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Μαρτίου. Η γκαλερί βρίσκεται στη γωνία της Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου Γ’ και της οδού Παπανικολή στη Λευκωσία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Alpha C.K. Art Gallery στο τηλέφωνο 22751325 και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@ackgallery.com.


15


8

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ