Πέθανε η συγγραφέας Χάρπερ Λι, συγγραφέας του «To Kill A Mockingbird»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 19.2.2016

Η συγγραφέας Χάρπερ Λι, γνωστή για το μυθιστόρημά της «To Kill A Mockingbird» (Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια) πέθανε σε ηλικία 89 ετών.


Πρόσφατα κυκλοφόρησε το «Βάλε έναν Φύλακα», σίκουελ του βραβευμένου με βραβείο Πούλιτζερ «To Kill A Mockingbird».


Η Νελ Χάρπερ Λι γεννήθηκε στις 28 Απριλίου του 1926, στο Μονρόεβιλ της Αλαμπάμα. Η Χάρπερ Λι ήταν συμμαθήτρια στο δημοτικό με τον διάσημο συγγραφέα Τρούμαν Καπότε, ο οποίος μάλιστα της αφιέρωσε το «Εν Ψυχρώ».


Το 1950 εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη και ξεκίνησε να εργάται σε μία αεροπορική εταιρεία. Σύντομα αποφάσισε να ασχοληθεί με τη συγγραφή. Μετακόμισε σε ένα διαμέρισμα χωρίς ζεστό νερό και άρχισε να γράφει το αριστούργημά της.


Το βιβλίο εκδόθηκε τελικά το 1960, κέρδισε βραβείο Πούλιτζερ, αγαπήθηκε από εκατομμύρια αναγνώστες και διδάσκεται και σε σχολεία.


Το «To Kill a Mockingbird» μεταφέρθηκε και στο σινεμά το 1962 με πρωταγωνιστή τον Γκρέγκορι Πεκ. Η ταινία απέσπασε τρία Όσκαρ.


Μέχρι το «Βάλε Έναν Φύλακα» το «To Kill A Mockingbird» υπήρξε το μοναδικό βιβλίο που είχε γράψει η Χάρπερ Λι.


Στο Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια παρακολουθούμε μέσα από τα μάτια της Σκάουτ και του Τζεμ Φιντς, τον παραλογισμό, τη βία και το ρατσισμό στον αμερικανικό Νότο της δεκαετίας του 1930.



Πηγή:In.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ