Ζητούνται ιστορίες για το μιούζικαλ «Η αλήθεια για την Αφροδίτη»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 3.3.2017

Ιστορίες που θα περιληφθούν στο μιούζικαλ «Η Αλήθεια για την Αφροδίτη» αναζητούν οι δημιουργοί του έργου, σκηνοθέτης δρ Γιώργος Ροδοσθένους και συνθέτης δρ Δημήτρης Ζαβρός.


Το μιούζικαλ θα παρουσιαστεί τον Ιούλιο στην Πάφο, στο πλαίσιο του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι ιστορίες που αναζητούνται θα μπορούσαν να διασκευαστούν και να αποτελέσουν τον πυρήνα του σεναρίου στο συγκεκριμένο μιούζικαλ.


Οι δημιουργοί θα επιθυμούσαν να συναντήσουν ανθρώπους που η ζωή τους συνδέεται άμεσα η έμμεσα με την πόλη της Πάφου και οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να μοιραστούν τις προσωπικές τους ιστορίες και ιδέες σχετικά με «την αγάπη για την ομορφιά» και την «ομορφιά της αγάπης».


Η Μυθολογία αναφέρει ότι η Αφροδίτη, η θεά της αγάπης και της ομορφιάς, γεννήθηκε στην Πάφο. Μήπως αυτό έχει επηρεάσει την αντίληψή σας για την Πάφο; Η δική σας ιστορία αγάπης έχει καθόλου σχέση με αυτή την παράδοση;


Πώς εσείς αντιλαμβάνεστε την ομορφιά μέσα σε μια τέτοια εμπειρία;
Τι σημαίνει η ομορφιά για σας, σήμερα; Τι σημαίνει, σήμερα, για σας η Αφροδίτη;
Μήπως η ομορφιά έχει δια/πολυ-πολιτισμική δύναμη που κατορθώνει να συγκινεί τους ανθρώπους;
Μπορείτε να διακρίνετε στην ομορφιά κάποιο καθολικό στοιχείο που δεν ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτισμικό πλαίσιο;
Είναι η ομορφιά προαπαιτούμενο για την αληθινή αγάπη;
Ποιες θυσίες έχετε κάνει για την ομορφιά και την αγάπη;
Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να ξαναδημιουργήσετε μια στιγμή ομορφιάς;
Πώς θα ορίζατε την εσωτερική και την εξωτερική ομορφιά, καθώς και την μη-ομορφιά;


Οι δημιουργοί επιδιώκουν να συλλέξουν ιστορίες αγάπης, μέσα στις οποίες π.χ. το ένα πρόσωπο θα μπορούσε να θεωρηθεί από την κοινωνία, ως ένας “άλλος”, ξένος και αταίριαστος με τα δικά της πρότυπα. Η ομάδα διευκρινίζει ότι δεν ψάχνει στίχους τραγουδιών αλλά ιστορίες, σκέψεις, εικόνες και δηλώσεις που περιστρέφονται γύρω από τις αλήθειες της ομορφιάς.


+ Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν την αφήγησή τους ή και οπτικό υλικό της ιστορίας τους στο e-mail venuspafos17@gmail.com μέχρι τις 10 Απριλίου 2017.


Οι συντελεστές του μιούζικαλ διαβεβαιώνουν ότι η όποια συνεισφορά θα παραμείνει ανώνυμη και πως θα υπάρξει ενημέρωση εάν και πώς θα χρησιμοποιηθεί το υλικό που θα αποστελούν οι ενδιαφερόμενοι. Στην περίπτωση που μια ιστορία επιλεγεί, ενδεχομένως να χρειαστεί τα συμβαλλόμενα μέρη να επικοινωνήσουν ώστε να διαμορφωθεί πιο άρτια το περιεχόμενο και η μορφή της μουσικοθεατρικής παράστασης.


Το μιούζικαλ


«Η Αλήθεια για την Αφροδίτη» είναι μια πρωτότυπη σύνθεση, βασισμένη σε συνεντεύξεις που παραχώρησαν άνθρωποι της Πάφου, ντόπιοι, μετανάστες αλλά και επισκέπτες. Πρόκειται για μια σύγχρονη σπουδή στην ομορφιά του κόσμου (με επίκεντρο και σημείο αναφοράς την πόλη της Πάφου) που επιχειρεί να εντοπίσει και να αναδείξει την μυστική ουσία της ομορφιάς, από τα πρόσωπα και τα τοπία μέχρι τα ζώα και τις στιγμές της καθημερινότητας. Εμπνευσμένη από τη δουλειά της ομάδας θεάτρου Rimini Protokoll, το σαιξπηρικό έργο Αφροδίτη και Άδωνις και το μιούζικαλ London Road του Εθνικού Θεάτρου Αγγλίας, η παράσταση επιχειρεί να μορφοποιήσει με τρόπους της μουσικής και της δραματουργίας τις διαφορετικές αντιλήψεις των ανθρώπων στο μέγα ζήτημα της ομορφιάς, με διαχρονικό ορίζοντα αναφοράς και διάθεση δημιουργικής συνομιλίας ανάμεσα στην ιστορία και τους μύθους.


Ο Γιώργος Ροδοσθένους είναι Καθηγητής Θεατρικής Σκηνοθεσίας στο Πανεπιστήμιο Leeds και ασχολείται συστηματικά με τη μουσική, τον κινηματογράφο και το θέατρο συνδυάζοντας την ακαδημαϊκή του πορεία με τη σκηνοθεσία, για την οποία έχει βραβευτεί επανειλημμένα. Τη μουσική υπογράφει ο Δημήτρης Ζαβρός.


+ Η παράσταση θα λάβει χώρα σε μια άδεια πισίνα του ξενοδοχείο Almyra Spa, στην Πάφο, το τριήμερο 28, 29 και 30 Ιουλίου 2017.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ