Θέατρο στο προσκήνιο στις εκδηλώσεις Μαρτίου του ΠΙΤΚ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 7.3.2017

Με δύο δωρεάν εργαστήρια και μια διάλεξη, το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου φέρνει το θέατρο στο προσκήνιο αυτό τον μήνα, ο οποίος δικαιωματικά ανήκει στη θεατρική τέχνη, μιας και στις 27 Μαρτίου γιορτάζεται διεθνώς η Ημέρα Θεάτρου.


Η διάλεξη


Στο πλαίσιο της σειράς «Συλλέκτες» που εγκαινιάστηκε στο Πολιτιστικό της Τράπεζας Κύπρου πριν από ένα μήνα, η θεατρολόγος και συνεργάτιδα του Θεατρικού Μουσείου Κύπρου Νικολέττα Τζιαούρη θα παρουσιάσει τον πλούτο τής συλλογής του μουσείου.



Το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου


ταξιδεύει για πρώτη φορά


εκτός έδρας (Λεμεσός)


και παρουσιάζει τη συλλογή του


στη Λευκωσία



Φωτογραφίες, μακέτες σκηνικών, σκίτσα, αφίσες και κοστούμια κινούνται παράλληλα με την ιστορία του κυπριακού θεάτρου.




  • Στις 17 Μαρτίου στις 19:00 στην αίθουσα Ανδρέα Πατσαλίδη.




Τα εργαστήρια


Το Σάββατο και την Κυριακή θα δοθεί το πρώτο εργαστήρι του ιδρύματος με επίκεντρο το θεατρικό παιχνίδι. Το εργαστήρι έχει τίτλο «Κόκκινη κλωστή δεμένη... στο Μουσείο τυλιγμένη», αφορά παιδιά 8-12 ετών και είναι ένα εργαστήρι εξερεύνησης, αυτοσχεδιασμού και δραματοποίησης, που θα λάβει χώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο του ιδρύματος. Εκεί θα βρίσκονται κρυμμένα αντικείμενα και γρίφοι που οδηγούν σε ένα κλασικό παραμύθι. Εμψυχώτρια η Ευαγγελία Ονουφρίου.




  • Σάββατο 11 Μαρτίου στις 10:00 & 12:00 (διάρκεια 90 λεπτά) και ξανά την Κυριακή 12 Μαρτίου λόγω μεγάλης ζήτησης στις 10:30-12:00 & 12:30-14:00




Το δεύτερο εργαστήρι έχει τίτλο «Ο κόσμος του θεάτρου και οι άνθρωποί του». Στόχος του είναι να γνωρίσει στα παιδιά (7-10 ετών) τις βασικές αρχές της τέχνης του θεάτρου, τον ρόλο των συντελεστών μιας παράστασης, καλλιεργώντας τους παράλληλα τη φαντασία και τη σωματική τους έκφραση μέσω παιχνιδιών παντομίμας και αυτοσχεδιασμού. Παρουσιάζει η Ν. Τζιαούρη.




  • Σάββατο 18 Μαρτίου στις 10:30 & 12:00 (διάρκεια 60 λεπτά).




+ Τόσο η διάλεξη στις 17 Μαρτίου όσο και τα εργαστήρια στις 11 και 18 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου στην παλιά Λευκωσία.Πληροφορίες και κρατήσεις για τα εργαστήρια 22128182.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ