H οσκαρική Moonlight στους κινηματογράφους

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 7.3.2017

Στα K-Cineplex από τις 9 Μαρτίου θα προβάλλεται η ταινία Moonlight, η οποία απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας στα πρόσφατα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας.


Η ταινία, σε σκηνοθεσία Μπάρι Τζένκινς, εξιστορεί τη ζωή ενός άντρα από την παιδική του ηλικία έως και την ενηλικίωση, καθώς παλεύει να βρει τη θέση του στον κόσμο. Ένα ζωτικό πορτρέτο σε τρία κεφάλαια της σύγχρονης ζωής ενός αφροαμερικανού κι ένας ποιητικός διαλογισμός πάνω στην ταυτότητα, την οικογένεια, τη φιλία, την αγάπη, πλημμυρισμένος με βαθιά συμπόνοια και καθολικές αλήθειες.


To Moonlight ξεκίνησε ως ιδέα για σχολική εργασία από τον θεατρικό συγγραφέα Ταρέλ Άλβιν ΜακΚρέινι, μέλος της θεατρικής εταιρίας Steppenwolf του Σικάγο. Το θεατρικό του έργο με τίτλο «In Moonlight Black Boys Look Blue» παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο φεστιβάλ Borscht στο Μαϊάμι, στα πλαίσια παρουσίασης έργων ντόπιων καλλιτεχνών, που αντιπροσωπεύουν την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης μέσα από ιστορίες που διαφοροποιούνται από την τυπική της απεικόνιση.



To 2013, η παραγωγός Αντέλ Ρομάνσκι βοηθούσε τον Μπάρι Τζένκινς να επιλέξει ανάμεσα στα αναρίθμητα πρότζεκτ που είχε στο μυαλό του για να σκηνοθετήσει, μετά το Medicine for Melancholy.


Οι δυο τους, φίλοι από το πανεπιστήμιο, βρισκόντουσαν συχνά έως ότου οι ιδέες τους πήραν μορφή.


Μία από αυτές ήταν και το έργο του ΜακΚρέινι.


Το πρωτότυπο έργο του ΜακΚρέινι είχε στο επίκεντρο του έναν έμπορο ναρκωτικών που παίρνει υπό την προστασία του ένα νεαρό αγόρι, ταλαιπωρημένο από την παρενόχληση των συμμαθητών του, τον εθισμό της μητέρας του, τη μοναξιά και τη διαφορετικότητα. Οι σκηνές εναλάσσονται μεταξύ παιδικής ηλικίας κι εφηβείας ενώ εξετάζεται ενδελεχώς η σεξουαλικότητα του πρωταγωνιστή, Σάιρον, καθώς μεγαλώνει.


Για τη διασκευή του σεναρίου, ο Τζένκινς πρόσθεσε ακόμη ένα κεφάλαιο στη ζωή του Σάιρον- αυτό της ενηλικίωσης.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ