«Η Αϊσέ πάει διακοπές» | Επί σκηνής από 18 Μαρτίου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 8.3.2017

Σόλο Για Τρεις και Θέατρο Αντίλογος συνεργάζονται για το ανέβασμα του έργου «Η Αϊσέ πάει διακοπές», με θέμα μια Ελληνοκύπρια που έζησε τη ζωή της μυστικά για 30 χρόνια ως Τουρκοκύπρια.


Το έργο είναι βασισμένο στο βραβευμένο, ομότιτλο βιβλίο της Κωνσταντίας Σωτηρίου, το οποίο απέσπασε φέτος το Athens Prize for Literature.


Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 18 Μαρτίου στο Θέατρο Δέντρο.


Με τη νέα της παραγωγή, η θεατρική ομάδα Σόλο Για Τρεις συμπληρώνει δέκα χρόνια ύπαρξης στο θεατρικό σκηνικό της χώρας.


Η υπόθεση


Μια γυναίκα, Ελληνοκύπρια που έζησε τη ζωή της μυστικά για τριάντα τόσα χρόνια ως Τουρκοκύπρια, κρύβοντας την πραγματική της ταυτότητα από τον περίγυρό της και από τον ίδιο της τον γιο, βλέπει το μυστικό της να αποκαλύπτεται το 2004 όταν ανοίγουν τα οδοφράγματα στην Κύπρο. Ο γιος της περνά στους «απέναντι» και η ίδια θα βρεθεί αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη ερώτηση που μπορεί να υποβάλει κάποιος στον εαυτό του. «Ποια είμαι;» ή μάλλον «μπορείς να αποτινάξεις από πάνω σου αυτό που πραγματικά είσαι;».


Γύρω της ο γυναικείος μικρόκοσμος της αδελφής, της γειτόνισσας και της μαστόρισσας αντανακλούν το σύμπαν το τόπου που χάνεται. Και στο κέντρο όλων ο έρωτας και οι επιλογές που κάνουμε για την αγάπη.


Οι μνήμες μιας Κύπρου που χάθηκε, ο πόλεμος, ο πόνος των ανθρώπων που γίνονται έρμαιο της ιστορίας αλλά πάνω η ταυτότητα, αυτό που είσαι και αυτό που επιλέγεις να είσαι, βρίσκονται στο επίκεντρο της αφήγησης της ιστορίας της Ελένης που έγινε Χατισέ, μίας αφήγησης που αντανακλά στην σύγχρονη ιστορία της Κύπρου, των τελευταίων 50 χρόνων. Οι κουκουβάγιες που φέρνουν κακούς οιωνούς, οι πικρές λεμονάδες των παιδικών χρόνων, ο Χριστός και ο Μωάμεθ και τα καλντερίμια του Αγίου Κασσιανού συνθέτουν το πλαίσιο της ιστορίας.


Μιας ιστορίας αγάπης που δεν κοιτάζει θρησκείες και χρώματα αλλά μυρίζει το γιασεμί της δειλινής Λευκωσίας.


Η Μαρία Μανναρίδου - Καρσερά υπογράφει τη σκηνοθεσία του έργου. Τους ρόλους κρατούν οι Πόπη Αβραάμ, Κωνσταντίνος Αλκιβιάδης, Ηλιάνα Κάκκουρα, Αντρούλα Ηρακλέους και Χριστίνα Χριστόφια.


aishe_poster

Συντελεστές:
Κείμενο: Κωνσταντία Σωτηρίου
Διασκευή - Δραματοποίηση: Μαρίνα Βρόντη - Βαλεντίνος Κόκκινος
Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου - Καρσερά
Σκηνικά: Στέλλα Πάρπα
Κοστούμια: Έλενα Κατσούρη
Βοηθός Ενδυματολόγου: Θέλμα Κασουλίδου
Μουσική Επιμέλεια: Χάρης Χαραλάμπους
Σχεδιασμός φωτισμού: Σταύρος Τάρταρης
Ηχογράφηση: Αντρέας Καρσεράς
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Στέφανη Πολυκάρπου


+ Πρεμιέρα στις 18 Μαρτίου στις 20:30 στο Θέατρο Δέντρο (Ενότητος 44, Παλλουριώτισσα, Λευκωσία). Πληροφορίες τηλ. 97829257, 99544934, 99251331. 


Τακτικές παραστάσεις:
Τετάρτη: 22/3, 29/3, 5/4 στις 20.30
Παρασκευή: 24/3, 31/3, 7/4 στις 20.30
Σάββατο: 25/3, 1/4, 8/4 στις 20.30
Κυριακή: 19/3, 26/3, 2/4, 9/4 στις 18.30 και 20.30


Εισιτήρια προς 15 ευρώ, κανονικό / 10 ευρώ, μειωμένο (μαθητές / φοιτητές / άνεργοι / συνταξιούχοι)


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ