2ο Διεθνές Φεστιβάλ Street Art Αγίας Νάπας

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 25.2.2016

Πραγματοποιείται για δεύτερη φορά, το Φεστιβάλ Τέχνης Αγίας Νάπας και καλεί τους κατοίκους αστικών κέντρων να μετατρέψουν δημόσιες τοποθεσίες σε πιο οικείους, δημιουργικούς και προσωπικούς χώρους μέσα από την τέχνη, εφαρμόντας τις ιδέες τους σε κτίρια που θα τους ζητηθεί να εξωραΐσουν.


Με ισχυρή υποστήριξη από τον νέο Δήμαρχο της Αγίας Νάπας, Γιάννη Καρούσο, το Paparazzi Art Studio αφιέρωσε τα τελευταία χρόνια την προώθηση μιας εκδήλωσης που έχει σταδιακά εξελιχθεί σε ένα διεθνές φεστιβάλ. Μετά από μια πολύ επιτυχημένη εναρκτήρια εκδήλωση το 2015, η πόλη της Αγίας Νάπας, στην οποία η street art ήταν κάτι καινούριο, μοιάζει σήμερα με μια υπαίθρια γκαλερί με έργα τέχνης από όλο τον κόσμο. H Αγία Νάπα είναι σε θέση να παρουσιάσει στους επισκέπτες τη συλλογή από εκπληκτικές τοιχογραφίες καλλιτεχνών όπως AEC Interesni Kazki από την Ουκρανία, Jens Besser από τη Γερμανία, L7M από την Βραζιλία, Bisser από το Βέλγιο και πολλών άλλων.


Screen Shot 2016-02-17 at 11.49.49 AM


Η τάση αυτή συνεχίζεται και φέτος. Οι καλλιτέχνες που θα συνεργαστούν στο Φεστιβάλ Τέχνης Αγίας Νάπας δεν είναι όλοι κάτοικοι Κύπρου, αλλά προέρχονται από χώρες όπως Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πολωνία και Ελλάδα. Μερικοί από τους δημιουργούς που θα συμμετέχουν είναι οι Tasso, ETNIK, SER, Simoni Fontana, Sainer, Dome, DANK (Daniel Κίτσενερ) και Παπαράτσι. Την ίδια στιγμή θα δοθεί η ευκαιρία και σε κυπριακά ταλέντα να συμμετάσχουν. Οι καλλιτέχνες έχουν πλήρη ελευθερία έκφρασης. Το μόνο αίτημα είναι να διακοσμήσουν τους τοίχους της πόλης με έργα τέχνης που θα εκπέμπουν θετικά συναισθήματα.


Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Τέχνης Αγίας Νάπας έχουν ως στόχο να αναδείξουν την ποικιλία των μορφών της street art και τις τεχνικές της. Οι δημόσιοι χώροι της Αγίας Νάπας θα γεμίσουν με σουρεαλιστικές ιστορίες, pop-σουρεαλιστικούς χαρακτήρες, απίστευτα γραφιστικά έργα και φωτορεαλισμό. Η street art και οι διάφορες μορφές της έχουν όλο και πιο αυξανόμενη επιρροή στην καθημερινή ζωή και διάθεση των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, οι οποίοι έχουν υποδεχτεί με ενθουσιασμό την πρωτοποριακή ιδέα του Φεστιβάλ Street Art στην Αγία Νάπα.


+ Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ επισκεφτείτε την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook/Ayia Napa Street Art Festival.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ