«Η Ιστορία της Πράσινης Γραμμής» στα K-Cineplex

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 15.3.2017

Από τις 23 Μαρτίου θα προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες η νέα ταινία του Πανίκου Χρυσάνθου με τίτλο «Η Ιστορία της Πράσινης Γραμμής».


Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Χρυσάνθου (Το Τείχος Μας, Ακάμας), η ταινία καταγράφει την ιστορία δύο στρατιωτών, ενός Ελληνοκύπριου και ενός Τουρκοκύπριου που υπηρετούν στην πράσινη γραμμή.


Ο Κύπρος στέλλεται να υπηρετήσει στην «πράσινη γραμμή» της Λευκωσίας στη θέση ενός συναδέλφου του, που σκοτώθηκε, γιατί μπήκε μέσα στη νεκρή ζώνη. Εκεί ανακαλύπτει ότι ένας από τους απέναντι στρατιώτες, ο Μουράτ, μένει στο σπίτι του. Ο πόλεμος ανάγκασε και τους δυο να μετακινηθούν – τον Κύπρο από το βορρά στο νότο και τον Μουράτ από το νότο στο βορρά. Όταν ο Μουράτ πάει με άδεια στο χωριό, φέρνει στον Κύπρο ένα δώρο από το σπίτι του, μια οικογενειακή φωτογραφία. Αυτή η φωτογραφία αναστατώνει τον Κύπρο. Όταν ο Μουράτ του προτείνει να κάνουν από ένα κρυφό ταξίδι ο καθένας στην «άλλη πλευρά», ο Κύπρος δέχεται χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες.



Στην ταινία συμμετέχουν Ε/κύπριοι και Τ/κύπριοι ηθοποιοί. Πρωταγωνιστούν οι Μιχάλης Σοφοκλέους, Cihan Tariman, Matthias Lier, Μαρία Μουστάκα, Αντρέας Τσουρής, Θεόδωρος Μιχαηλίδης, Baris Refikoglu, Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, Γιάννα Λευκάτη, Δημήτρης Ξύστρας, Erdogan Kavaz, Αντρέας Αργυρίδης, Σκεύος Πολυκάρπου, Σίμος Τσιάκκας κ.ά.


web_storiesofthegreenline2
web_storiesofthegreenline

Φωτογραφία: Νίκος Καβουκίδης
Μουσική: Μιχάλης Χριστοδουλίδης
Μοντάζ: Κύρος Παπαβασιλείου
Ήχος: Ντίνος Κίττου
Κοστούμια: Κική Μήλιου
Σκηνογραφία: Πάρης Μανώλης


+ Στα K-Cineplex Λευκωσίας, Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου από 23 Μαρτίου και για μία εβδομάδα. 


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ