
Τζεμαλιγιέ | Ο Δεκέμβρης του '63 επί σκηνής
Δημοσιεύθηκε 15.03.2016

Μια Τουρκοκύπρια -η Τζεμαλιγιέ- και εννέα Ελληνοκύπριες αποτελούν τους χαρακτήρες του έργου, το οποίο σε μια σπάνια στιγμή στην ιστορία του κυπριακού θεάτρου, μεταφέρει επί σκηνής τους ταραχώδεις καιρούς που έζησε η χώρα μας το 1963.
Στο επίκεντρο του θεατρικού έργου βρίσκεται η Τζεμαλιγιέ, η πρώτη νεκρή του «ματωμένου Δεκέμβρη». Με τον Τουρκοκύπριο εραστή της, Ζεκί, σκοτώθηκαν σε ένα μπλόκο της αστυνομίας το βράδυ του Σαββάτου 20 Δεκεμβρίου 1963, όταν ο Ζεκί αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Τελευταία νέα
«Ανάγκη για διάλογο και θεσμική στήριξη»: Τοποθετείται ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου για τη Μπιενάλε
07.06.2025

Fisherwomxn (συν-εκδότριες): «Εν αποδεχόμαστε τούτην την απαράδεχτη πράξη λογοκρισίας» - Στο πλευρό της ομάδας της Μπιενάλε
06.06.2025

Χριστοδουλίδης: Απαράδεκτο το βιβλίο της Κυπριακής συμμετοχής στην Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής - Τι είπε για Κασσιανίδου
05.06.2025
