«Άνω Βυθός, τρία διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη» επί σκηνής

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 15.3.2017

Η μεταφορά τριών διηγημάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στη θεατρική σκηνή αποτελεί τη νέα σκηνοθετική δουλειά της Γιολάντας Χριστοδούλου.


Η πρεμιέρα θα δοθεί το Σάββατο 25 Μαρτίου στον Πολυχώρο «Συνεργείο» στη Λεμεσό.


Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για τη θεατρική παραγωγή:


Η παράσταση «Άνω Βυθός, τρία διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη», επιδιώκει να φανερώσει τα άδυτα της ψυχής των ηρώων του σπουδαίου Έλληνα λογοτέχνη, αγγίζοντας κοινές μα και κρυφές ανθρώπινες εμπειρίες.


Τα διηγήματα που παρουσιάζονται, «Το Καμίνι», «Υπό την Βασιλικήν Δρυν» και «Όνειρο στο Κύμα» έχουν ως συνδετικό κρίκο την αναπόληση της νεότητας και του κόσμου μέσα από τα μάτια της φαντασίας και της αγνής επιθυμίας.
webAnoVithos01
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ©ΑΝΔΡΕΑΣ ΙΕΡΕΙΔΗΣ


Τα έργα ερμηνεύουν επί σκηνής η Ιωάννα Κορδάτου, η Μαρία Φιλίππου και ο Κωνσταντίνος Σωκράτους. Οι τρεις ηθοποιοί ζωντανεύουν τους χαρακτήρες του Παπαδιαμάντη και ταξιδεύουν το κοινό «σε απάτητους γκρεμούς και βοσκοτόπια, στο έλεος της φύσης που άλλοτε απειλεί και άλλοτε είναι η μόνη διέξοδος.»


Παίζοντας με τις εναλλαγές μεταξύ δράσης και αφήγησης, μεταφέρουν στον πρώτο εφηβικό έρωτα, στη ανάγκη για απόδραση από τις κοινωνικές επιταγές ή ακόμα, σ' εκείνη τη στιγμή που αποτέλεσε τα «ολίγα λεπτά της άλλως ανωφελούς ζωής μας».
webAnoVithos02
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ©ΑΝΔΡΕΑΣ ΙΕΡΕΙΔΗΣ


Το έργο υπογράφει σκηνοθετικά η Γιολάντα Χριστοδούλου. Την κίνηση ανέλαβε η χορογράφος Χλόη Μελίδου, τη μουσική ο Δημήτρης Σπύρου, την εικαστική επιμέλεια ο Νίκος Κουρούσιης και τα κοστούμια η Βικτώρια Σαρρή.


webAnoVithos03
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ©ΑΝΔΡΕΑΣ ΙΕΡΕΙΔΗΣ


+ Πρεμιέρα στις 25 Μαρτίου στις 20:30 στον Πολυχώρο Συνεργείο (Ελευθερίας 91Β, Λεμεσός). Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στις 26 και 29 Μαρτίου, 8 και 9 Απριλίου 2017 στον ίδιο χώρο. 


Στη Λευκωσία θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις στις 1, 5, 21, 22, 23 Απριλίου 2017 στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο (Νέας Έγκωμης 8, βιοτεχνική περιοχή Έγκωμης). 


Εισιτήρια προς 10 ευρώ, μειωμένο 7 ευρώ ( για ηθοποιούς, φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχους). Πληροφορίες και κρατήσεις τηλ. 99517910.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ