Νίκη Μαραγκού Εις Μνήμην | Προσωρινή έκθεση στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 16.3.2016

Στις 24 Μαρτίου εγκαινιάζεται η προσωρινή έκθεση με τίτλο «Νίκη Μαραγκού 1948-2013: Εις μνήμην», ένα μικρό αφιέρωμα - αναδρομή στο έργο της ζωγράφου και ποιήτριας.


Η έκθεση θα παρουσιάζεται στην αίθουσα Claude Monet του Coco_Creativity Centre, μιας νέας δράσης της Λεβέντειου Πινακοθήκης, στη Λευκωσία.


Με βασικό άξονα το συγγραφικό αλλά και το εικαστικό της έργο, με τη βοήθεια της κόρης της Κατερίνας και της ευρύτερης οικογένειάς της, καθώς και με τη συμβολή φίλων και γνωστών, για πρώτη φορά μετά το 2013 επιχειρείται να παρουσιαστεί η ποιήτρια, πεζογράφος και ζωγράφος Νίκη Μαραγκού. Μια γυναίκα ξεχωριστή, μια προσωπικότητα πολυτάλαντη και πολυβραβευμένη.


Η Λεβέντειος Πινακοθήκη ευχαριστεί τους:


Κατερίνα Ατταλίδου, Στέφη Δράκου, Janet Δημητριάδη, Κωνσταντή Καντούνα, Mαρίνα Καντούνα, Γιώργο Ατταλίδη-Καράμπαμπα, Άννα Μαραγκού, Ασπασία Μαραγκού, Γαβριέλα Μαραγκού, Μαρίνα Μαραγκού, Αντώνη Μαραγκού-Gilks, Γιώργο Μαραγκού-Gilks, Νικόλα Μαραγκού-Gilks, Λίλη Μιχαηλίδου, Νικόλα Μιχαηλίδη, Αλέξη Πιερίδη, Κυριάκο και Εύη Πιερίδη, Μάρλεν Τριανταφυλλίδου και Joris Vreede που μίλησαν, δάνεισαν υλικό και έργα της αείμνηστης Νίκης Μαραγκού.


Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, το Coco_Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων και εργαστηρίων με στόχο το κοινό να γνωρίσει, να μάθει και να θυμηθεί τη Νίκη Μαραγκού.



26 Μαρτίου 2016, 10:30-12:00


Τα Παραμύθια της Νίκης με την Μαρίνα Μαλένη


Διαδραστική αφήγηση για παιδιά ηλικίας 5-10 ετών



30 Μαρτίου 2016, 19:00


Οι Φίλοι της Νίκης θυμούνται


Συζήτηση μεταξύ των φίλων της Νίκης Μαραγκού (Ανδρέας Κάραγιαν, Σταύρος Καραγιάννης, Ελένη Νικήτα, Γιώργος Σκοτεινός, Στέφανος Στεφανίδης, Gurgench Korkmazel)



9 Απριλίου 2016


Ακουαρέλες στην Ύπαιθρο με τον Ανδρέα Κάραγιαν


(η ώρα και οι επιπλέον ημερομηνίες θα ανακοινωθούν προσεχώς)



16 Απριλίου 2016, 10:30-12:00


Η Νίκη


Εκπαιδευτικό εργαστήρι για παιδιά 8-14 ετών



+ Από τις 24 Μαρτίου μέχρι τις 9 Μαΐου 2016 στην Αίθουσα Claude Monet, Coco_Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, στη Λεβέντειο Πινακοθήκη. Πληροφορίες Leventisgallery.org και τηλ. 22668838. 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΑΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ 



Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ