Ψηφιακή βιβλιοθήκη κυπριακών νομισμάτων

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 20.3.2017
P184A

Για πρώτη φορά στο φως έρχεται η ψηφιακή βιβλιοθήκη κυπριακών μεσαιωνικών νομισμάτων της Συλλογής του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, μέσα από μια εκδήλωση στις 28 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Ίδρυμα.


Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η ψηφιακή βιβλιοθήκη «Cyprus Medieval Coins: History and Culture» η οποία αναπτύχθηκε και υποστηρίχθηκε τεχνολογικά από τη ΔΙΟΠΤΡΑ, την Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Κυπριακού Πολιτισμού «Εντμέ Λεβέντη» του Ινστιτούτου Κύπρου.


Το έργο αναπτύχθηκε και ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου και του Ερευνητικού Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Αρχαιολογία και την Πολιτιστική Κληρονομιά του Ινστιτούτου Κύπρου.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η ψηφιακή βιβλιοθήκη προσφέρει τη δυνατότητα διαδραστικής εξερεύνησης των νομισμάτων της συλλογής εφαρμόζοντας εξειδικευμένες τεχνολογίες φωτογράφισης και υψηλής ανάλυσης που δίνουν μοναδικές δυνατότητες ψηφιακής επεξεργασίας και ανάλυσης του υλικού.


Μέσα από πλούσιο πληροφοριακό υλικό, εικόνες, σύνδεσμους και κείμενα σχετικά με τα μεσαιωνικά νομίσματα της συλλογής του Πολιτιστικού Ιδρύματος, η ψηφιακή βιβλιοθήκη θα συμβάλλει στην ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούτου της νομισματικής συλλογής ενώ παράλληλα αποτελεί ένα πρωτοποριακό και εναλλακτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για την ιστορία, την οικονομία και τον πολιτισμό της μεσαιωνικής Κύπρου.»


Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων Global Money Week του οργανισμού Child and Youth Finance International.


Την Ψηφιακή Βιβλιοθήκη θα παρουσιάσουν η Ελένη Ζαπίτη, Αρχαιολόγος και ο δρ Νικόλας Μπακιρτζής, Αναπληρωτής Καθηγητής του Ινστιτούτου Κύπρου.


+ Την Τρίτη 28 Μαρτίου στις 19:00 στην αίθουσα Ανδρέα Πατσαλίδη, Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου (Φανερωμένης 86-90, παλιά Λευκωσία). Πληροφορίες τηλ. 22128157.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ