[Και] Ο Bombino στο Φεστιβάλ Φέγγαρος 2017

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 27.3.2017

Ο Bombino, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της world music διεθνώς, είναι ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα βρεθούν στην Κύπρο τον ερχόμενο Αύγουστο για να συμμετάσχουν στο Μουσικό Φεστιβάλ Φέγγαρος 2017.


Ο φετινός Φέγγαρος θα πραγματοποιηθεί από τις 3 μέχρι τις 5 Αυγούστου στο χωριό Κάτω Δρυς και οι διοργανωτές του ξεκίνησαν ήδη την ανακοίνωση ονομάτων που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ.


Ο Bombino είναι το πιο πρόσφατο και μεγαλύτερο όνομα που ανακοινώθηκε μέχρι τώρα. Κατάγεται από το Τουάρεγκ που αναφέρει συχνά στα τραγούδια του.


Γεννήθηκε το 1980 και το 1990, μετά την Επανάσταση του Τουάρεγκ, βρέθηκε με τον πατέρα και τη γιαγιά του στη γειτονική Αλγερία. Εκείνη την περίοδο, συγγενείς που είχαν πάει για επίσκεψη ξέχασαν μια κιθάρα, με την οποία ο Bombino έμαθε να παίζει. Έπειτα μαθήτευσε στον γνωστό κιθαρίστα του Τουάρεγκ Haja Bebe που τον κάλεσε να συμμετάσχει στην μπάντα του. Τότε απέκτησε το ψευδώνυμο Bombino από το ιταλικό Bambino που σημαίνει 'παιδί'. Περνώντας τα εφηβικά του χρόνια στην Αλγερία και τη Λιβύη, ο Bombino και οι φίλοι του παρακολουθούσαν βίντεο του Τζίμι Χέντριξ, του Mark Knopfler και άλλων για να μάθουν τα στιλ τους. Εργαζόταν σαν μουσικός και βοσκός παράλληλα στην έρημο κοντά στην Τρίπολη. Το 1997, επέστρεψε στον Νίγηρα και στην πόλη Αγκαντέζ, την μεγαλύτερη στον κεντρικό Νίγηρα. Έκτοτε αφοσιώθηκε επαγγελματικά στη μουσική του.


Παραγωγός του προηγούμενου του δίσκου, Nomad [2013] είναι ο επικεφαλής των Black Keys, Dan Auerbach.



Η Λουβάνα Δίσκοι που διοργανώνει κάθε χρόνο το Μουσικό Φεστιβάλ Φέγγαρος, ανακοίνωσε επίσης για το φετινό line up τη Μαρίνα Σάττι [Ελλάδα], τους Villagers of Ioannina City [Ελλάδα], τους Ouzo Bazooka [Ισραήλ], τους BaildSA [Ελλάδα] και The Smallest Creature [Κύπρος].










+ Εκατό τριήμερα early bird εισιτήρια προς πώληση διατίθενται μέχρι τις 31 Μαρτίου στην τιμή των 27 ευρώ, στην ιστοσελίδα της Λουβάνα Δίσκοι, εδώ



 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ