Παράθυρο logo
«Fear Industry» στη Λευκωσία
Δημοσιεύθηκε 23.03.2016 19:32
«Fear Industry» στη Λευκωσία

Μία παράσταση με το έργο Fear Industry θα δοθεί στις 25 Μαρτίου στο Θέατρο Δέντρο, στη Λευκωσία.


Στην παράσταση, δύο ηθοποιοί και μια μέτζο σοπράνο ξεδιπλώνουν σε 32 πράξεις ένα «ζωντανό αρχείο» προβάλλοντας τον φόβο όπως τον αντιλαμβανόμαστε στη σημερινή κοινωνία.


Το εν λόγω έργο, σε σκηνοθεσία Achim Wieland και με τους ηθοποιούς Μάριο Ιωάννου, Ελενα Καλλινίκου και τη μέτζο σοπράνο Μαριάννα Πιερέττη στην ερμηνεία, επιστρέφει στην Κύπρο μετά από μια πετυχημένη περιοδεία στη Βρέμη και το Βερολίνο.


Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, το Fear Industry «εξερευνά τις έννοιες του φόβου και της πολιτικής χειραγώγησης και καταπιάνεται με την σημερινή κοινωνία ως βιομηχανία που κατασκευάζει φόβο και απειλή.


H σκηνοθεσία συνδυάζει στοιχεία όπερας με σύγχρονο θέατρο και κίνηση για να ισορροπήσει ανάμεσα στους έμφυτους μας φόβους και αυτούς που χειραγωγούνται και ενισχύονται από το περιβάλλον μας.


Το έργο αποστάζει ιστορικές ομιλίες, προσωπικές ιστορίες, αναλυτικά κείμενα και εξομολογήσεις από το YouTube σε μια διάχυτη και διεισδυτική ποικιλία από προσωπικές μαρτυρίες και δημόσιες διακηρύξεις.


Φοβόμαστε τα πάντα, και περισσότερο από ποτέ, από θανατηφόρες μέλισσες μέχρι ναρκομανείς, πυρκαγιές, παιδόφιλους, ασθένειες, κατασκοπεία μέσω του διαδικτυακού χώρου, την γρίπη των πτηνών, τα γηρατειά, τις τρελές αγελάδες, τους μετανάστες, τον άνθρακα, τις ρυτίδες, την περιβαλλοντική κατάρρευση και, ας μην ξεχνάμε, τους τρομοκράτες…»


+ Στο Θέατρο Δέντρο [Ενότητος 44, Παλλουριώτισσα] στις 25 Μαρτίου 2016. Η παράσταση ξεκινά στις 20:30. Γλώσσα: Αγγλικά [με ζωντανές άριες, χορικά και τραγούδια σε διάφορες γλώσσες].