Η Θέκλα Παπαδοπούλου εκθέτει στην γκαλερί Αποκάλυψη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 29.3.2016

Τη δεύτερη ατομική έκθεση της Θέκλας Παπαδοπούλου παρουσιάζει από τις 8 Απριλίου η γκαλερί «Αποκάλυψη», στη Λευκωσία.


Η Θέκλα Παπαδοπούλου, με μια φρέσκια προσέγγιση «επαναφέρει στο σύγχρονο κυπριακό εικαστικό προσκήνιο τις παραδοσιακές αξίες της  αφηρημένης ζωγραφικής», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για την έκθεση.


«Η μη ορατή πραγματικότητα αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό στη δημιουργία αυτής  της εικαστικής ενότητας της ζωγράφου», αναφέρεται ακόμη.


Η νέα ενότητα έργων της Θέκλας Παπαδοπούλου έχει τίτλο «Θραύσματα».



«Πρόκειται για μια παρουσίαση διορθωμένη σε ενότητες  ζωγραφικών έργων, τα οποία δίνουν συνέχεια αλλά και εξέλιξη στην προηγούμενη εκθεσιακή παρουσίαση της ζωγράφου. 


Πρωταρχικό και σημαντικό παράγοντα στη δημιουργία των έργων αποτελεί η δομή της σύνθεσης και ο σχηματισμός των στοιχείων πάνω στον καμβά. Έντονα χρώματα σε αδρές πινελιές, ελεύθερα τραβηγμένες γραμμές με το πινέλο δίχως συνοχή, αγκαλιάζουν κομμάτια από χαρτί και μαζί με άλλα υλικά συναποτελούν το χτίσιμο της σύνθεσης, ενώ η αφαίρεση ή η επιπλέον προσθήκη των στοιχείων αυτών αποφασίζεται από τη ζωγράφο κατά τη διάρκεια της δημιουργίας των έργων. Πρόκειται για μια διαδικασία που ενώ είναι αθέατη και πολύ προσωπική, κατά κάποιο τρόπο απορρέει μέσα από τα έργα της Παπαδοπούλου και σκιαγραφεί την διακριτική, σχεδόν χορογραφική κίνηση, της ίδιας  της εικαστικού, κατά τη διάρκεια της δημιουργίας των έργων της


Τα θραύσματα εννοιολογικά προσδοκούν να αποδώσουν ενδόμυχα αποσπάσματα από έντονα συναισθήματα. Απλά και λιτά, χωρίς περίπλοκες σημειολογικές και συμβολικές αναφορές, η εικαστικός συνθέτει αφηρημένες φόρμες που αποβλέπουν να ξεπεράσουν τα πλαίσια του ζωγραφισμένου καμβά. Αυτοστιγμεί, προσδοκούν να αποτελέσουν προέκταση του περιβάλλοντα χώρου και να εκφράσουν μια προσωπική ερμηνεία για τον σύνθετο κόσμο των ανθρωπίνων συναισθημάτων.


Η Θέκλα Παπαδοπούλου διοχετεύει την κίνηση και την ενέργειά της πάνω στον καμβά και μέσα από τη δράση της εικαστικής της γραφής, επιδιώκει να δώσει στον θεατή, να αγγίξει τα δικά του ξεχασμένα συναισθηματικά θραύσματα.»



 
ARTWORK_THEKLAPAPADOPOULOU3_web
Θέκλα Παπαδοπούλου, Θραύσματα Γ' ΙΙ, μικτή τεχνική σε καμβά, 160x130 εκατ.


ARTWORK_THEKLAPAPADOPOULOU4_web
Θέκλα Παπαδοπούλου, Θραύσματα Γ' ΙΙΙ, μικτή τεχνική σε καμβά, 180x200 εκατ.


H Θέκλα Παπαδοπούλου σπούδασε ζωγραφική στην Ιταλία, στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Urbino, στο εργαστήρι του Dr. Mundula. Στις 3 Μαρτίου 2016 παρουσίασε έργα της στη διάσημη Caelum Gallery της Νέας Υόρκης, κατόπιν επιλογής που πραγματοποιήθηκε μέσα από διαγωνισμό στo πλαίσιοo του project Αrt Takes Manhattan όπου ένα πάνελ καταξιωμένων κριτών επέλεξε 20 καλλιτέχνες για να εκθέσουν τα έργα τους στην ομαδική έκθεση με τίτλο Extended Consciousness.


+ Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 8 Απριλίου από την εικαστικό Νίτσα Χατζηγεωργίου στις 20:00 στην γκαλερί Αποκάλυψη [Χύτρων 30, Μέγαρο Τοφάρκο Λευκωσία] όπου θα παραμείνει μέχρι τις 27 Απριλίου 2016. 


Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 11:30 - 13:00 και 16:00 - 20:00, Σάββατο: 10:30 - 13:00. Πληροφορίες τηλ. 22300150.


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ