Έκθεση του Στέλιου Καλλινίκου στο Point

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 18.4.2017

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Point παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας του Στέλιου Καλλινίκου με τίτλο Where are you going young man, handsome like a legend.


Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 28 Απριλίου στις 19:00 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 29 Απριλίου και μέχρι τις 9 Ιουνίου 2017.

Σε σχετική ανακοίνωση παρατίθεται η εξής συρραφή κειμένων:

Τι συμβαίνει με τα μάτια μου;
είναι ανοιχτά
αλλά δεν μπορώ να δω κάτι
ή μήπως είναι σφαλισμένα;
ίσως χρειάζεται χρόνος
για να προσαρμοστείς στο σκοτάδι

Αυτή η σπηλιά
μοιάζει με μήτρα, δεν νομίζεις;
εδώ γεννήθηκα
ξέρω μόνο ότι εδώ γεννήθηκα
χθες το βράδυ
ονειρεύτηκα το μέλλον

Οι προηγούμενές μου ζωές
όταν ήμουν ζώο
παρελαύνουν μπροστά μου
καθώς παρατηρώ τη ζούγκλα
τους λόφους, τις πεδιάδες [1]

έτσι εξαφανίζομαι [2]

Μονάχα αυτό ζητώ

Τα σκαλοπάτια θ’ ανεβώ
θα μπω σ’ ένα παλάτι
το ξέρω θα ’ν’ απάτη
δε θα ’ναι αληθινό [3]

Πού πας, παλικάρι,
ωραίος σαν μύθος [4]

----------------------------

[1] Uncle Boonmee Who can recall his past lives / Apichatpong Weerasethakul
[2] How to disappear completely / Radiohead
[3] Θα πάρω μιαν ανηφοριά / Ευαγόρας Παλληκαρίδης
[4] Το περιβόλι του τρελού / Ωδή στον Γεώργιο Καραϊσκάκη/ Διονύσης Σαββόπουλος

Ο Στέλιος Καλλινίκου (γ. 1985, Κύπρος) σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ελλάδα, 2008 και Φωτογραφία στο IIEK ESP, έχοντας λάβει υποτροφία. Από το 2009 παρουσίασε τη δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό. Έργα του εκτίθενται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.
Το 2010 επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην έκθεση Νέων Ελλήνων Φωτογράφων και το 2013 στο Athens Photo Festival. Το 2014 παρουσίασε σόλο το πρότζεκτ του Mary’s boy and flowers in the yard, ως μέρος του κύριου προγράμματος του διεθνούς φωτογραφικού φεστιβάλ Encontros da Imagem στην Μπράγκα, Πορτογαλία. Ήταν ανάμεσα στους 20 φιναλίστ του International Portfolio Reviews, Emergentes. Επίσης το 2014 ήταν υποψήφιος για το Fotomuseum Winterhur Pla(t)form. Το 2016 επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο Equilibrists, ένα πρότζεκτ από το New Museum στη Νέα Υόρκη και το DESTE Foundation, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα. Την ίδια χρονιά ήταν υποψήφιος για το PRIX PICTET.

O Kαλλινίκου είναι συνιδρυτής και διευθυντής του χώρου δράσεων Θκιο Ππαλιές στη Λευκωσία.

+ Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη- Παρασκευή: 10:00-17:00 και Σάββατο: 11:00-15:00
* Μπορείτε να επισκεφθείτε το Point εκτός των ωρών λειτουργίας με ραντεβού στο τηλ. 22662053. Το Point Centre for Contemporary Art βρίσκεται στην λεωφόρο Ευαγόρου 2, στο κέντρο της Λευκωσίας. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Landscape, 2016, αρχειακή εκτύπωση, Ιδιοκτησία του καλλιτέχνη.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ