«Σε στενό οικογενειακό κύκλο» η νέα παραγωγή της Fresh Target

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 18.4.2017

Tην κωμωδία του Αλεξάντερ Οστρόφσκι «Σε Στενό Οικογενειακό Κύκλο» ανεβάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο η Fresh Target Theatre Ensemble, σε σκηνοθεσία Πάρι Ερωτοκρίτου.


Η πρεμιέρα του έργου θα δοθεί στις 30 Απριλίου στις 20:00 στον θεατρικό χώρο Σπούτνικ, στη Λευκωσία.


Θα ακολουθήσουν παραστάσεις μέχρι τις 21 Μαΐου 2017.


Το έργο αποτελεί το πρώτο από τα ογδόντα θεατρικά του Ρώσου δραματουργού, το οποίο απαγορεύτηκε από τον Τσάρο Νικόλαο Ι για δεκατρία ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη παράσταση στο Maly Theatre της Μόσχας το 1850.


Πρόκειται μια αιχμηρή και ακατάπαυστη σάτιρα για μια κοινωνία όπου ο εκβιασμός και η υποκρισία είναι το συνάλλαγμα όπου όλοι και όλα αγοράζονται, πωλούνται και μεταβιβάζονται. Στο επίκεντρο βρίσκεται ένα οικονομικό έγκλημα - χωρίς τιμωρία - που λαμβάνει χώρα μέσα στον στενό κύκλο μιας νεόπλουτης οικογένειας η οποία καλείται να αντιμετωπίσει μια οικονομική καταστροφή.


H Fresh Target θα παρουσιάσει το έργο στην κυπριακή διάλεκτο.


Η υπόθεση


Ο Μπαλσόφ είναι ένας αυτοδημιούργητος έμπορος ο οποίος έκτισε την αυτοκρατορία του με αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και μέσω της οικονομικής του επιφάνειας ανελίχθηκε στα ψηλά δώματα της μεσαίας τάξης. Είναι παντρεμένος με την Αγκράφινα της οποίας η μόνη ασχολία είναι να ξοδεύει την περιουσία μαζί με την κόρη της Λίποτσκα η οποία ψάχνει εναγωνίως για ένα πλούσιο αριστοκράτη γαμπρό.


Όμως όταν οι δανειστές του Μπαλσόφ χτυπούν την πόρτα του και υπό την απειλή εκποίησης όλης του της περιουσίας, αυτός μαζί με την βοήθεια του δικηγόρου του (Ρισπολσένσκι), αποφασίζει να κηρύξει πτώχευση αφού πρώτα μεταβιβάσει όλη του την περιουσία στον έμπιστό του υπάλληλο Λάζαρ, ο οποίος όμως του επιφυλάσσει μια μεγάλη έκπληξη.


Η δράση του έργου θα τοποθετηθεί στην νεόδμητη έπαυλη της οικογένειας στην οποία μετακομίζουν ακριβώς πριν την οικονομική κατάρρευση. Αυτή η νέα κατοικία - σύμβολο και επιστέγασμα της ‘επιτυχίας’ του Μπαλσόφ - θα λειτουργήσει και ως έδρα των επιχειρήσεων του θολώνοντας έτσι τα όρια μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.


Τους ρόλους κρατούν οι: 


Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Νίκη Δραγούμη, Ανδρέας Παπαμιχαλόπουλος, Γιάννης Μίνως, Στέφανος Πίττας, Ειρήνη Καραγιώργη και Λουκία Πιερίδου.


Συντελεστές


Σκηνοθεσία: Πάρις Ερωτοκρίτου
Σκηνικά: Γιώργος Γιάννου
Κίνηση: Παναγιώτης Τοφή
Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου
Φωτισμοί: Alex Jotovic
Βοηθός Σκηνοθέτις: Νέδη Αντωνιάδη
Μουσική Επιμέλεια: Βασιλική Αναστασίου
Συντονισμός Παραγωγής: Ελένη Νικολάου
Οπτική Επικοινωνία: Δημήτρης Σωτηρίου
Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Μ. Ιωάννου


Χώρος: Σπούτνικ - Αντωνάκη Ζαχαρίου 4Α, Λευκωσία, Τ.Κ 1027 (πλησίον Διαχρονικής Μουσικής Σκηνής και Roundabout BATA) / χάρτης εδώ


+ Πρεμιέρα την Κυριακή 30 Απριλίου στις 20:00. Ακολουθούν παραστάσεις ως εξής: Δευτέρα 1 Μαΐου
Πέμπτη 4, 11, 18 Μαΐου, Παρασκευή 5, 12, 19 Μαΐου, Σάββατο 6, 13, 20 Μαΐου, Κυριακή 7, 14, 21 Μαΐου στις 20:00. Διπλές παραστάσεις την Κυριακή 7, 14, 21 Μαίου στις 12:00. 


Πληροφορίες | Κρατήσεις: 70007027.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ