«Αγόρι στη Γέφυρα» | προβολή στις 9 Μαΐου για καλό σκοπό

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 19.4.2017

Με σκοπό την ενίσχυση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου η πρώτη προβολή της κυπριακής ταινίας Αγόρι στη Γέφυρα / Boy on the Bridge, του Πέτρου Χαραλάμπους, στον κινηματογράφο Κ-Cineplex στη Λευκωσία.


Θα προηγηθεί η παγκύπρια πρεμιέρα της ταινίας του Πέτρου Χαραλάμπους στο φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2017 [Κινηματογράφος Ζήνα στις 4 Μαΐου και Θέατρο Ριάλτο στις 6 Μαΐου]. Αμέσως μετά θα ανοίξει στις κινηματογραφικές αίθουσες για σειρά προβολών στα K-Cineplex.


Η ταινία


Σε ένα μικρό, ορεινό κυπριακό χωριό στα τέλη της δεκαετίας του ’80, η ζωή δυο δωδεκάχρονων αγοριών είναι ήρεμη κι ανέμελη. Ο Σωκράτης περνά τις μέρες του κατασκευάζοντας αυτοσχέδια εκρηκτικά, παρέα με το φίλο και ξάδερφό του Μάρκο, κι εκεί που αποφασίζουν να κατασκευάσουν τη μεγαλύτερη κροτίδα στην ιστορία του χωριού, ξεκινά η ιστορία της νέας ταινίας του Πέτρου Χαραλάμπους, το «Αγόρι στη Γέφυρα - Boy on the Bridge».



Η ταινία -την οποία παρουσιάζει η AMP FILMWORKS- είναι ένα συγκινητικό, δραματικό film ενηλικίωσης βασισμένο στο βιβλίο «The Land of the Golden Apple» της αγγλοκύπριας Eve Makis και σε σενάριο της ίδιας και του Σταύρου Παμπαλλή. Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας δόθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης. Ακολούθησε η προβολή της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Βραβεύθηκε στο European Cinema Panorama Film Festival στην Ελλάδα με το Best Film Award (Νοέμβριος 2016) και στο Festival Du Grain A Demoudre με το Best Film Young Jury Cinephile Award, στη Γαλλία.


Ο σκηνοθέτης Πέτρος Χαραλάμπους ήταν υποψήφιος στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου ΙΡΙΣ 2017 διεκδικώντας το βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη.


Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Φαρμακάς, Γιώργος Δημητρίου, Κίκα Γεωργίου, Ανδρέας Τσέλεπος, Μαρία Μιχαήλ, Τόνυ Δημητρίου, Κώστας Δημητρίου, Χριστόδουλος Μαρτάς, Σπύρος Σταυρινίδης, Θανάσης Δρακόπουλος, Λευτέρης Σαλωμίδης, Πάμπος Χαραλάμπους, Λιάνα Χαλκιά, Χριστόφορος Χριστοφόρου, Πολυξένη Σάββα, Ανδρέας Φυλακτού, Κωνσταντίνος Κυπριανίδης, Δήμος Χρίστοδούλου, Σωτήρης Χριστοδούλου, Φρόσω Κκολού κ.α.



Η πρώτη προβολή


Tην Τρίτη 9 Μαΐου στις 19:30 στον κινηματογράφο K-Cineplex στην Έγκωμη θα πραγματοποιηθεί 1η αποκλειστική προβολή της ταινίας “Boy on the Bridge” με σκοπό την ενίσχυση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.


Προπώληση εισιτηρίων θα γίνεται στα γραφεία του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου καθώς επίσης και στην είσοδο του κινηματογράφου την ημέρα της παράστασης. Τιμή εισιτηρίου €10. Όλα τα έσοδα από την συγκεκριμένη προβολή θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες και τα προγράμματα του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.



+ Στον Κινηματογράφο Ζήνα στις 4 Μαΐου στις 20:00, στο Θέατρο Ριάλτο στις 6 Μαΐου στις 20:00, στο K-Cineplex Εγκωμης στις 9 Μαΐου στις 19:30 και από τις 11 Μαΐου στα K-Cineplex σε όλες τις πόλεις για δύο εβδομάδες [οι ώρες δεν ανακοινώθηκαν ακόμη].

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ