Δώδεκα συγγραφείς απέσπασαν το φετινό Βραβείο Λογοτεχνίας της ΕΕ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 21.4.2017

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα Βραβεία Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2017, με παραλήπτες 12 συγγραφείς από χώρες της Ευρώπης.


Ανάμεσά τους η Κάλλια Παπαδάκη από την Ελλάδα, για το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Δενδρίτες» [εκδόσεις Πόλις, 2015.


Τα Βραβεία Λογοτεχνίας της ΕΕ θα απονεμηθούν στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες.


Το εν λόγω Βραβείο αναδεικνύει μια δημιουργική Ευρώπη στον χώρο της πεζογραφίας σε πολλές γλώσσες, ενώ παράλληλα προωθεί τη λογοτεχνία με μεταφράσεις βραβευμένων έργων και καλλιεργεί τον διαπολιτισμικό διάλογο.


Οι φετινοί νικητές είναι:


Rudi Erebara (Αλβανία), Ina Vultchanova (Βουλγαρία), Sunjeev Sahota (Ηνωμένο Βασίλειο), Halldóra K. Thoroddsen (Ισλανδία), Osvalds Zebris (Λεττονία), Κάλλια Παπαδάκη (Ελλάδα), Walid Nabhan (Μάλτα), Aleksandar Bečanović (Μαυροβούνιο), Jamal Ouariachi (Ολλανδία), Darko Tuševljaković (Σερβία), Sine Ergün (Τουρκία) και Bianca Bellová (Τσεχία).


Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας στηρίζεται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που έχει αναθέσει τον συντονισμό του στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή Ομοσπονδία Βιβλιοπωλών (EIBF), το Συμβούλιο Ευρωπαίων Συγγραφέων (EWC) και την Ομοσπονδία Ευρωπαίων Εκδοτών (FEP).


Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στους περσινούς νικητές του βραβείου ήταν ο Κύπριος Αντώνης Γεωργίου για το βιβλίο του «Ενα αλπούμ ιστορίες». Το 2013 ο Αιμίλιος Σολωμού απέσπασε το ίδιο βραβείο για το «Ημερολόγιο μιας απιστίας».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ