The Icon Hunter, της Τασούλας Χατζητοφή

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 25.4.2017

Σε κυκλοφορία βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες το βιβλίο της Τασούλας Χατζητοφή «The Icon Hunter» («Η Κυνηγός εικόνων»), ένα βιβλίο γραμμένο σαν αστυνομικό θρίλερ που καταγράφει την προσπάθεια της συγγραφέως να επανακτήσει θησαυρούς που κλάπηκαν από κατεχόμενες εκκλησίες μετά το 1974.


To βιβλίο υπογράφει η Τασούλα Χατζητοφή, γνωστή για τον αγώνα της υπέρ της ανάκτησης των εκκλησιαστικών θησαυρών και για τη συμβολή της στον εντοπισμό χιλιάδων θησαυρών στο διαμέρισμα του αρχαιοκάπηλου Αϊντίν Ντικμέν το 1997 στο Μόναχο.


Γι’ αυτόν τον λόγο το βιβλίο αποτελεί ουσιαστικά τη βιογραφία της απ’ όταν ξεκίνησε τις προσπάθειες εντοπισμού των εκκλησιαστικών θησαυρών της Κύπρου, γεγονός που την έφερε αντιμέτωπη με τον γνωστό αρχαιοκάπηλο.


Το βιβλίο «The Icon Hunter» κυκλοφορεί από τον αμερικανικό εκδοτικό οίκο Pegasus προς το παρόν στα αγγλικά μόνο και προπωλείται στον ιστότοπο Amazon.com.


Σύντομα θα μεταφραστεί στα ελληνικά, τα τουρκικά και άλλες γλώσσες.


Τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς του Walk of Truth, του οργανισμού που έχει ιδρύσει η κ. Χατζητοφή για την πρόληψη και αποτροπή της σύλησης και καταστροφής πολιτιστικών μνημείων.


Πρώτη παρουσίαση στην Ουάσινγκτον


Η Τασούλα Χατζητοφή ξεκίνησε μια παγκόσμια περιοδεία παρουσίασης του βιβλίου της, κάνοντας αρχή από την Ουάσινγκτον στις 20 Απριλίου. Το βιβλίο παρουσιάστηκε στο βιβλιοπωλείο-καφέ Kramerbooks & Afterwords και μίλησε για αυτό ο Jerry White, ο οποίος το 1997 παρέλαβε το Νόμπελ Ειρήνης μαζί με ομάδα η οποία έστησε διεθνή εκστρατεία για την απαγόρευση των Ναρκοπεδίων.


«Μοναδικό στο είδος του»


Ο εκδοτικός οίκος Pegasus χαρακτηρίζει το βιβλίο «μοναδικό στο είδος του γιατί για πρώτη φορά γράφεται από μια συγγραφέα η οποία είναι την ίδια στιγμή και πρόσφυγας και μετανάστης. Το βιβλίο δεν αποτελεί απλώς καταγραφή μιας ακόμα πολιτιστικής καταστροφής. Πρόκειται για τη βιωματική εμπειρία μιας Icon Hunter σε αναζήτηση της ταυτότητάς της. Μιας γυναίκας που έχασε τα πάντα και αγωνίζεται με θρησκευτική ευλάβεια να εντοπίσει και να επανατοποθετήσει τις εικόνες πίσω στο εικονοστάσι της ζωής της. Να επαναφέρει πίσω την κάθε ψηφίδα που χάθηκε από το ψηφιδωτό τού είναι της», αναφέρεται.


Η ίδια η Τασούλα Χατζητοφή, πρόσφυγας από την Αμμόχωστο που σήμερα ζει και εργάζεται στη Χάγη, θεωρεί ότι το βιβλίο της αποτελεί «ένα δώρο στα 65 εκατομμύρια πρόσφυγες σε ολόκληρο τον κόσμο και σε κάθε μετανάστη που παλεύει να ενσωματωθεί στη νέα χώρα εγκατάστασής του, σε κάθε άνθρωπο και γυναίκα που παλεύει από κάθε πόστο που κατέχει για την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».


Αξίζει να σημειωθεί ότι το email και οι λογαριασμοί της Τασούλας Χατζητοφή στα κοινωνικά μέσα έγιναν στόχος χάκερ την ημέρα που το βιβλίο της κυκλοφόρησε στην Αμερική.


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ