Υπουργός καλεί Πανίκκο: Συνάντηση Κ. Καδή με τον Π. Χρυσάνθου στις 8 Μαΐου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 29.4.2017

Μπορεί κανένας συνάδελφος του Πανίκκου Χρυσάνθου να μην επικοινώνησε με τον σκηνοθέτη που από χθες βρίσκεται σε επ’ αόριστον απεργία πείνας μέχρι την επίλυση προσωπικών του προβλημάτων που απορρέουν από προβλήματα στον μηχανισμό με τον οποίο λειτουργεί η παραγωγή του κυπριακού σινεμά, ωστόσο δέχτηκε ένα σημαντικό τηλεφώνημα από τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού.


Ο Κώστας Καδής επικοινώνησε χθες με τον Πανίκκο Χρυσάνθου, σκηνοθέτη των ταινιών Ακάμας και Η ιστορία της Πράσινης Γραμμής και οι δύο έδωσαν ραντεβού για τις 8 Μαΐου, αφού προηγουμένως ο υπουργός θα απουσιάζει στο εξωτερικό.


Σύμφωνα με τον Πανίκκο Χρυσάνθου, ο οποίος βρίσκεται για τρίτη μέρα σε απεργία πείνας, ο υπουργός τον παρακάλεσε να διακόψει την απεργία. Ωστόσο για τον σκηνοθέτη η απεργία θα λήξει όταν επιλυθούν τα προβλήματα τόσο του ιδίου, αλλά και ευρύτερα της κοινότητας των κινηματογραφιστών.


Στο τέρμα Λήδρας


Ο Πανίκκος Χρυσάνθου βρίσκεται στην αίθουσα Ειρήνη στο τέρμα της οδού Λήδρας, όπου με δική του πρωτοβουλία ο δήμαρχος Λευκωσίας τού παραχώρησε την αίθουσα για να κοιμάται και να ξεκουράζεται.


Στην αίθουσα βρίσκονται αναρτημένες φωτογραφίες του σκηνοθέτη από γυρίσματα ταινιών του. Ανάμεσα σε αυτές και μια φωτογραφία του ιδίου σε... απεργία πείνας τη δεκαετία του ’80 με αίτημα να του δοθεί άδεια από τη δημόσια εκπαίδευση όπου υπηρετούσε για τα γυρίσματα της πρώτης του ταινίας, «Λεπτομέρεια στην Κύπρο».


Σημειώνεται ότι μέχρι χθες δεν επικοινώνησε με τον Πανίκκο Χρυσάνθου κανένας συνάδελφός του σκηνοθέτης πλην ενός. Και αυτό, παρά τη δήλωσή του στο ραδιόφωνο του Πολίτη 107,6 ότι η απεργία του είναι «μια πράξη απελπισίας και μια πράξη μοναξιάς. Θα ήθελα πολύ να δουλέψω με τους συναδέλφους μου, για να λυθούν τα προβλήματα (του κυπριακού σινεμά)».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ