Τοιχογραφίες του iNO στην Κύπρο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 14.4.2016

O visual artist iNO, ίσως ο σημαντικότερος καλλιτέχνης της street art στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στην Κύπρο στο πλαίσιο της Εικ-Αστικής Παρέμβασης, μιας δράσης δημόσιας τέχνης της Βουλής των Αντιπροσώπων, στη Λευκωσία.


Ο iΝΟ θα δημιουργήσει δύο τοιχογραφίες, η μία εκ των οποίων βρίσκεται στο Αίθριο της Βουλής και η δεύτερη στη λεωφ. Στασίνου.


Γνωστός για τα μεγάλης κλίμακας έργα του, ο iNO έχει να επιδείξει αυτή τη στιγμή δουλειά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ισπανία, στη Λευκορωσία, στη Βραζιλία και αλλού, ενώ συμμετέχει στην πρώτη ομαδική έκθεση σύγχρονης ελληνικής τέχνης στο Κατάρ.


ino_9
Snowblind /Αθήνα, Ελλάδα 2016
ino3
Creasing / Πολιτιστικό Κέντρο Ωνάσης - Αθήνα, Ελλάδα 2014


ino4
System of a Fraud / Αθήνα, Ελλάδα 2013


ino5
Wake Up / Αθήνα, Ελλάδα 2014


ino6
We Have The Power / Πειραιάς, Ελλάδα 2015


ino7
Heaven and Hell on Earth / Fortaleza, Βραζιλία 2015


ino8
Man With No Name
/ Μινσκ, Λευκορωσία 2015


Στο Αίθριο της Βουλής των Αντιπροσώπων στη Λευκωσία επέλεξε να δημιουργήσει ένα έργο όπου απεικονίζονται ο Σόλων ο Αθηναίος, ένας από τους επτά σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας και -βεβαίως- σημαντικός νομοθέτης και ο στρατηγός, πολιτικός και ρήτορας Περικλής.


eb0a0746


Στo πλαίσιo της “Εικ-αστικής παρέμβασης” θα φιλοτεχνηθούν στο κέντρο της Λευκωσίας έξι τυφλές όψεις κτηρίων και θα συμμετέχουν έξι διακεκριμένοι καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό. Εκτός από τον iΝΟ (Ελλάδα), συμμετέχουν οι Fikos (Ελλάδα), Paparazzi (Κύπρος), Color Nomads (Κύπρος-Ελβετία) και Opsis (Κύπρος).


Μετά την ολοκλήρωση της δράσης τις επόμενες μέρες, θα κυκλοφορήσει ολιγοσέλιδη έκδοση με το χάρτη της περιοχής, καθώς και τα στοιχεία των καλλιτεχνών και των έργων.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ