Μάιος 2016 στο Θέατρο Ριάλτο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 15.4.2016

4, 5 τετ & πεμ | 20:30 (45’) [*]


@ Πρώην πολυ κατάστημα E&S (Οδός Ανεξαρτησίας, Λεμεσός)


«Ήμουν η Λυσιστράτη»


ΑΝΤΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ


Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ


 Ένα νέο Κυπριακό «κείμενο για τη σκηνή» που μεταφέρει τη Λυσιστράτη στο σήμερα. Επανέρχεται με τη συνειδητοποίηση της αποτυχίας της να σταματήσει τον πόνο του πολέμου, και βιώνει την ματαιότητα. Γίνεται κριτική, σκληρή με τον εαυτό της, τους αγαπημένους της, με τον έρωτα και την ίδια τη ζωή. Εισιτήρια: €10 / 8


 

 6 παρ | 20:30 (120’) [*]


Κυπριακή Πλατφόρμα Αρχαίου Δράματος


Τρεις καινούργιες αναγνώσεις των κειμένων του αρχαίου δράματος από νέους Κύπριους δημιουργούς.


«Ψάχνοντας τον Αίαντα»


ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΓΑ & ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ


Μια ανοιχτή πρόβα-παράσταση που ως σκοπό έχει να ανθολογήσει την προσωπικότητα του αρχαίου τραγικού Σοφοκλή καθώς και του έργου του Αίαντας. Σκηνοθεσία:Στέλιος Ανδρονίκου.  Συμμετέχουν :Δημήτρης Σπύρου, Στέλιος Ανδρονίκου, Στέλιος Κυπριανού«Προμηθέας, εικόνα 1»


ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΡΟΥΣΙΩΤΗΣ


Με το δώρο του Προμηθέα ο άνθρωπος μετατοπίζεται στο επίκεντρο του τραγικού γεγονότος. Κατά την προσπάθεια του ανθρώπου να ορίσει τον καινούργιο χώρο που του ανατέθηκε, το φως θα μετατραπεί από ύλη προς χρήση σε μια νέα καταστατική υπαρξιακή συνθήκη.Σύλληψη - σκηνοθεσία - σκηνική εγκατάσταση: Στέφανος Δρουσιώτης.  Επί σκηνής: Προκόπης Αγαθοκλέους«NARcissus: ύβρις/ θρήνος»


ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΡΟΔΟΣΘΕΝΟΥΣ


Μια σπουδή στο θρήνο για 3 γυναικείες φωνές και αφηγητή/ κιθαρίστα. Το μοιρολόι από τις ερμηνεύτριες επαναπροσδιορίζεται φιλτραρισμένο μέσα από τον μύθο του Νάρκισσου και της Ηχούς(Οβίδιος). Με τους Κατερίνα Αντρέου, Έλλη Αλωνεύτου, Julia Πέτρου-Μιχαηλίδου, Νεκτάριος Ροδοσθένους.


Εισιτήρια: €12 / 10


 


7 σαβ| 19:55 (105’) [*]


«Ηλέκτρα»


RICHARD STRAUSS


THE MET: LIVE IN HD


 Η φλογερή τραγωδία, βασισμένη στη διασκευή της ομώνυμης τραγωδίας του Σοφοκλή από τον HugovonHofmannsthal, με επικεφαλής τη NinaStemme στον ρόλο της εμμονικής πριγκίπισσας που διψά για εκδίκηση.  Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.Εισιτήρια: € 18 / 138 κυρ |19:00 (45’) @ OldVinegarfactory [*]


«Η Ιφιγένεια στην Αυλίδα»


ΜΑΓΔΑΛΕΝΑ ΖΗΡΑ, ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ


Παρουσίαση υπό μορφή διάλεξης.


Είσοδος Ελεύθερη8, 9 κυρ & δευ |20:30 (100’) [*]


«Ορέστης του Ευριπίδη»


ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΧΩΡΟΣ


Μετά τη μητροκτονία τα τραγικά αδέρφια προσπαθούν να ξεφύγουν, ενώ η βία κυριαρχεί παντού. Στην παρηκμασμένη Αθήνα του Πελοποννησιακού πολέμου ο Ευριπίδης μιλά για τη δημοκρατία που φθίνει και πειραματίζεται πάνω στα όρια της τραγωδίας. Η παράσταση του σκηνοθέτη Σίμου Κακάλα, σε μετάφραση Γιάννη Τσαρούχη, δίνει έμφαση στο σκηνικόπαιχνίδι και τη θεατρικήσύμβαση.


Εισιτήρια: €15 / 129  δευ |18:00 (120’) [*]


@ Παλιό Ξυδάδικο, Λεμεσός


Ανοικτή συζήτηση: «Γιατί αρχαίο δράμα;»


Οι διοργανωτές προσκαλούν κοινό και τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο μικρό φεστιβάλ αρχαίου δράματος να συζητήσουν γιατί μας αφορά το αρχαίο δράμα και τα θέματα που αντλούνται από την αρχαία ελληνική δραματουργία.


 

10 τρί | 20:30 (80’) [*]


@ Παλιό Ξυδάδικο, Λεμεσός


Mικρή Πλατφόρμα


«30΄ Ορέστης – Ισμήνη»


ΕΛΕΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΡΟΔΙΑ ΒΟΜΒΟΛΟΥ


Ο Ορέστης και η Ισμήνη συναντιούνται για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή προκειμένου να πάρουν μια σημαντική απόφαση μέσα σε 30 λεπτά.  ΜετουςΜαρίναΑργυρίδουκαιΈκτοραΛιάτσο.


 

«Κλυταιμνήστρα, αυτοβιογραφούμενη»


ΑΥΓΗΛΙΛΛΗ, ΑΝΝΑΦΩΤΙΑΔΟΥ


Πόσο ένοχη μπορεί να είναι τελικά μια δολοφόνος; Απαγκιστρωμένη από τον χρόνο, η ηρωίδα εκφέρει “ελεύθερα” το λόγο της σε ένα διαδραστικό θεατρικό performance με την αλληλεπίδραση του videoart, videomapping και σχεδιασμού ήχου.Ερμηνεία: Ιωάννα Κορδάτου


 Εισιτήρια: € 10/ 810 τρί |20:30 (160’)


«Δήμιοι»


MARTIN MC DONAGH


NT LIVE


Βραβευμένη κωμωδία (Olivier Καλύτερου Νέου Θεατρικού Έργου 2016) του βραβευθέντα με Όσκαρ θεατρικού συγγραφέα. Στη μικρή του μπυραρία, ο Χάρρυ είναι διάσημος ως ο δεύτερος καλύτερος δήμιος της Αγγλίας.  Πώς αντιδρά όμως τη μέρα που καταργείται η ποινή του απαγχονισμού;  Με Eλληνικούς και Aγγλικούς υπότιτλους


Εισιτήρια: € 10 / 712 πεμ |20:30 (120’)


«Σα’ ναν εχτές»


ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΣΙΑΡΔΗ


ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ


Οι Κώστας Δημητρίου και Στέλιος Καυκαρίδης σκηνοθετούν και πρωταγωνιστούν


σε ένα σπονδυλωτό θεατρικό έργο στην Κυπριακή διάλεκτο με 6 ιστορίες με αυθεντικούς ήρωες του χθες και του σήμερα, δοσμένες με ποιητική νοσταλγία και αγάπη, πολλή χιούμορ και συγκίνηση, ζωντανή μουσική και τραγούδι.


Εισιτήρια: € 15 / 1013 παρ |20:30 (60’)


2οΧορωδιακό Φεστιβάλ Δήμου Αμμοχώστου


Το φεστιβάλ αφιερώνεται στην αγαπημένη πόλη της Αμμοχώστουκαι στον πολυπόθητο γυρισμό σε αυτή.  Συμμετέχουν η Χορωδία Άρης Λεμεσού (Διεύθυνση: ΣόλωναςΚλαδάς), η Παιδική Χορωδία Επιλογής (Διεύθυνση: Αγγελίνα Νικολαΐδου) και η Χορωδία Δήμου Αμμοχώστου (Διεύθυνση: Νίκος Βήχας).


Είσοδος Ελεύθερη14 σάβ |17:00 (90’)


«Μαμά, θα κάνω μπάντα!»


BURGER PROJECT


Μια διαδραστική, μουσική παράσταση για παιδιά.  Με τη γνωστή ενέργεια και το χιούμορ που τους διακρίνει, οι Burger Project μπολιάζουν τους μικρούς τους φίλους με τον ιό της μουσικής και τους μεταδίδουν τη μαγεία του ρυθμού. Για παιδιά 3 χρονών και άνω.


Εισιτήρια: €914 σάβ |20:30 (120’)


Burger Project LIVE


Το πιο ευρηματικό και "διασκευαστικό" σχήμα της ελληνικής επικράτειας ανακατεύει με αχαλίνωτο ρυθμό τις μουσικές αναμνήσεις μιας ολόκληρης γενιάς, διασκευάζοντας διαμάντια από το swing ως το punk, από τη disco ως την country και κλασσικές επιτυχίες του Ελληνικού ρεπερτορίου.Εισιτήρια: €15 / 1215 κυρ |18:00 (140’)


«Ζιζέλ»


ROYAL BALLET


ROYAL OPERA HOUSE CINEMA


Ένα από τα πιο αγαπημένα ρομαντικά μπαλέτα, μια σπαρακτική ιστορία προδοσίας και συγχώρεσης, με υπερφυσικά πνεύματα και μια αγάπη τόσο δυνατή, που ξεπερνά ακόμα και το θάνατο.Πιστή στο πνεύμα του πρωτότυπου του 1841, η παραγωγή του Royal Ballet παραμένει δροσερή σε κάθε νέα της παρουσίαση ιδιαίτερα στην τελειότητα της Λευκής Πράξης με τις αέρινες κόρες που πλανιούνται στο δάσος σε μια από τις πιο φημισμένες σκηνές του corps de ballet.


Εισιτήρια: € 15 / 1016, 17 δευ & τρί |20:30 (105’)


Σολίστ Όπερας Bolshoi


Στα πλαίσια του θεσμού «Ημέρες ρωσικής κουλτούρας» σολίστ από την Όπερα του Bolshoi θα ερμηνεύσουν άριες από τις σημαντικότερες όπερες και σπουδαία τραγούδια από το κλασσικό και σύγχρονο ρεπερτόριο.


Εισιτήρια: € 20 / 1518*, 19 τετ & πεμ | 20:30 (130’)


«Γλυκό πουλί της Νιότης»


ΘΟΚ


TENNESSEE WILLIAMS


 Ο Τσανς Γουέιν, ένας αδίστακτος και φιλόδοξος νεαρός, επιστρέφει στην πόλη όπου γεννήθηκε, παρέα με την άλλοτε διάσημη ηθοποιό Αλεξάνδρα ντε Λάγκο στην οποία προσφέρει τις υπηρεσίες του. Δύο άνθρωποι κυριευμένοι από τον τρόμο του χρόνου, ακουμπάνε ο ένας στον άλλο προσπαθώντας να πνίξουν τα συναισθήματα, τους φόβους και τον πανικό τους. Διασκευή/Σκηνοθεσία: Άντζελα Μπρούσκου.*Με αγγλικούς & τουρκικούς υπέρτιτλους 12+


Εισιτήρια: € 12 / 621 σάβ |19:00 (60’)


Ρήγας Σπαθί


King of clubs – The card of love


ALEXANDER GERASIMOV


 Μια μουσική παράσταση και μια ιστορία αγάπης για έναν διπλωμάτη ο οποίος συζούσε για πολλά χρόνια με μια νεαρή και φιλόδοξη κοπέλα, που εξαφανίζεται μια μέρα πριν το γάμο.  Δέκα χρόνια αργότερα, επανεμφανίζεται…


Στα Ρωσικά.


Εισιτήρια: € 40 /35 / 3023 δευ | 20:30 (90’)


«Άγγλος Ρώσσος»


Μια κωμωδία για τη δυνατή φιλία ανάμεσα σε ένα Ρώσο επιχειρηματία ο οποίος γνωρίζει ένα Άγγλο δάσκαλο σε μια επίσκεψη του στην Αγγλία. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων«Ημέρες ρωσικής κουλτούρας».


Εισιτήρια: € 724 τρι |20:30 (75’)


«Χορωδία Πολυφωνία»


Μια βραδιά με ποτ-πουρί από το Les Misérables, Mamma Mia, Disney Dazzle!Και The Beatles in Revue κάτω από την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Μάρως Σκορδή.  Στο πιάνο θα συνοδεύει ο Μάριος Τούμπας και τη συναυλία θα διευθύνει ο Δημήτρης Μπουζάνης, πρώην μαέστρος της χορωδίας της ΕΡΤ.


Εισιτήρια: € 10 / 526 πεμ|19:00 (180’)


«Ο Βυσσινόκηπος»


ΑΝΤΩΝ ΤΣΕΧΩΦ


MOSCOW ART THEATER


RUSSIAN THEATRE SCREENINGS


Μια παραγωγή σε σκηνοθεσία Adolf Shapiro για την παράλογη και εύθραυστη ομορφιά της έλλειψης πρακτικού μυαλού.  Στα Ρωσικά με ελληνικούς υπότιτλους.


Εισιτήρια: € 18 /13 27 παρ|20:30 (100’)


«Μελωδίες χωρίς σύνορα»


ACORDES GUITAR ENSEMBLE


WORLD MUSIC SERIES


9 κιθάρες και ένα κοντραμπάσο παρουσιάζουν έργα γραμμένα για κιθάρα αλλά και διασκευές γνωστών δημοφιλών έργων από όλο τον κόσμο και παραδοσιακές μελωδίες της Κύπρου διασκευασμένες από τον Ευαγόρα Καραγιώργη.


Εισιτήρια: € 10 / 7[*]μικρό φεστιβάλ αρχαίου δράματος

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ