Παρουσίαση βιβλίου | «Επιβάτες φορτηγών», του Κώστα Λυμπουρή

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 10.5.2017

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Σκαλί Αγλαντζιάς παρουσιάζεται την Παρασκευή, 12 Μαΐου, το νέο μυθιστόρημα του Κώστα Λυμπουρή «Επιβάτες φορτηγών» [εκδόσεις Πάπυρος].


Στο βιβλίο παρουσιάζεται με λογοτεχνικό τρόπο η λειτουργία της ζώσας μνήμης όσων βίωσαν τη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου, από την περίοδο του αγώνα της ΕΟΚΑ μέχρι τις μέρες μας.


Τους «Επιβάτες φορτηγών» θα παρουσιάσουν στην εκδήλωση ο Νίκος Χριστοδουλίδης, κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο καθηγητής Γιώργος Γεωργής, πρώην πρέσβης και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις στην Πάφο.


Οι Επιβάτες φορτηγών είναι ένα μυθιστόρημα με μεγάλο πρωταγωνιστή τη μνήμη, αυτό το βιωματικό φορτίο που κουβαλούν και θα κουβαλούν οι άνθρωποι που ζουν την ιστορία, μα και ένας λογοτεχνικός απολογισμός γεγονότων που σημάδεψαν μια ολόκληρη γενιά, έναν ολόκληρο λαό.


Κεντρικός χαρακτήρας του βιβλίου είναι ο Στέφανος, που σαράντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, βρίσκεται για πρώτη φορά έξω από το κατεχόμενο σπίτι του. Τότε ξυπνούν οι μνήμες σε ένα παιχνίδι ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν, ανάμεσα σε οικογενειακές στιγμές και πατριωτικούς στόχους. Έντονη στο βιβλίο είναι η εικόνα της προδοσίας τις μέρες της τουρκικής εισβολής, που στοίχισε τη μισή Κύπρο.


+ Την Παρασκευή 12 Μαΐου στις 19:30 στο πολιτιστικό κέντρο «Το Σκαλί» Αγλαντζιάς. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ