The Sounding Museum στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 16.5.2017

Εναν ιδιαίτερο μουσικό περίπατο προτείνει για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου την ερχόμενη Παρασκευή, 19 Μαΐου.


Πρόκειται για το δρώμενο με τίτλο «The Sounding Museum: Μουσικός Περίπατος στο Πολιτιστικό», μια πειραματική παράσταση μουσικού θεάτρου που συνδυάζει την εικαστική εκφραστικότητα και την ηχητική δημιουργία, με τον πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.


Με δέκα μουσικούς


«Μπορεί κανείς να ακούσει τους ήχους του μουσείου; Έχει ρυθμό και μελωδία η Ιστορία; Καταγράφεται σε μουσικές νότες ο πολιτισμός του τόπου μας;». Σε αυτά τα ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει ο νεαρός συνθέτης και επιμελητής της μουσικοθεατρικής παράστασης Ανδρέας Παπαπέτρου, ο οποίος ειδικεύεται στη σύνθεση και εκτέλεση έργων σύγχρονης μουσικής και στον αυτοσχεδιασμό.


Μέσα από τη ζωντανή ερμηνεία δέκα μουσικών, οι επισκέπτες θα περιπλανηθούν νοερά στην Ιστορία και τη μυθολογία της Κύπρου, σε μια ηχητική ξενάγηση που ξεκινά στο προαύλιο και συνεχίζει στα εκθέματα και τους εσωτερικούς χώρους του Πολιτιστικού.



Στο δρώμενο συμμετέχουν οι σοπράνο Έλλη Αλωνεύτου και Στέλλα Χρήστου και οι μουσικοί Δημήτρης Γιασεμίδης, Γιώργος Γεωργίου, Ευάγγελος Χριστοδούλου, Μαρία Κραμβή, Βίκυ Χατζηανδρέου, Τεύκρος Ξυδάς, Αλεξία Γιάγκου και Νίκος Ιωάννου



Υφαίνοντας μελωδίες με ποικίλα όργανα, οι μουσικοί θα κινούνται μαζί με τους επισκέπτες δημιουργώντας ένα διαβατό ηχητικό περιβάλλον διάρκειας 45 λεπτών, το οποίο θα περιλαμβάνει περιήγηση των μουσειακών χώρων του Πολιτιστικού Ιδρύματος στις προθήκες των οποίων βρίσκονται αρχαιολογικά αντικείμενα, αλλά και της τρέχουσας έκθεσης «Rooms to Contemplate», η οποία παρουσιάζει τα σημαντικότερα έργα της Συλλογής Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης του Πολιτιστικού.


+ Δύο παραστάσεις την Παρασκευή 19 Μαΐου, στις 20:30 & 21:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ