Ποιητική συλλογή «Η άλλη θάλασσα», της Μυρτώς Παπαχριστοφόρου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 17.5.2017




«Η άλλη θάλασσα» είναι ο τίτλος της ποιητικής συλλογής της Μυρτώς Παπαχριστοφόρου που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Περισπωμένη στην Αθήνα.


Το εξώφυλλο του βιβλίου φιλοτέχνησε η Κατερίνα Ατταλίδου ενώ στις εσωτερικές σελίδες φιλοξενούνται 13 υδατογραφίες της.





Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των εκδόσεων Περισπωμένη:


«Η άλλη θάλασσα - ένας κύκλος συναποτελούμενος από 24 ποιήματα, κατά το ομηρικό πρότυπο, και το ερωτικό τραγούδι του Επιμέτρου - περιγράφει ένα ταξίδι αλληγορικό, ταυτόχρονα όμως ολωσδιόλου αληθινό. Ένα ταξίδι μεσοπέλαγα της Ιστορίας, του μύθου και της γεωγραφίας της πατρίδας μας. Ένα ταξίδι που γεννήθηκε ως σύλληψη και ως ιδέα το 2008, από μιαν ανάγκη αμιγώς προσωπική, ένα ταξίδι για να τεθεί εκ νέου ένα παμπάλαιο ερώτημα...»



Η θάλασσα
του πρωινού
πολύ μας πίκρανε·
όταν ανοίξαμε
τα μάτια
είδαμε
ένα πλεούμενο
να στέκεται
βουβό,
κρατώντας
στην πλώρη
ακίνητη
μια ρημαγμένη
κλεψύδρα



h_alli_thalassa2

+ Ποιητική συλλογή «Η άλλη θάλασσα» της Μυρτώς Παπαχριστοφόρου, α' έκδοση, εκδ. Περισπωμένη, σελ. 112, isbn: 978-618-5212-11-7, τιμή: 15 ευρώ, Νοέμβριος 2016

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ