Έκθεση «Μυθολογία» στο Κέντρο Χαρακτικής Χαμπή

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 17.5.2017

Εργα που χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα και έχουν ως θέμα την αρχαία ελληνική μυθολογία περιλαμβάνονται στην έκθεση «Μυθολογία» που εγκαινιάζεται το ερχόμενο Σάββατο, 20 Μαΐου, στο Κέντρο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια (επαρχία Λεμεσού).


Τα έργα προέρχονται από τη συλλογή του Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή ενώ στην έκθεση περιλαμβάνονται επίσης βιβλία που φιλοξενούν στις σελίδες τους χαρακτικά.


Xαλκογραφίες, λιθογραφίες, λινογραφίες και μεταξοτυπίες που αποτυπώνουν θεότητες και μύθους, φανερώνουν πως η μυθολογία δεν έπαψε να αποτελεί διαχρονικά έναν μαγικό κόσμο.


Διάλεξη και ξεναγήσεις


Τη μέρα των εγκαινίων, θα δώσει μια σχετική με το θέμα διάλεξη η έφορος του μουσείου, Helen Reed Tsangari, και ακολούθως θα ξεναγήσει τους επισκέπτες στον χώρο της έκθεσης. Ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης την Κυριακή 21 Μαΐου στις 11:00 και το Σάββατο 27 Μαΐου, επίσης στις 11:00.


Τα έργα


Ανάμεσα στα παλαιότερα έργα της έκθεσης βρίσκονται χαρακτικά του William Hogarth, καταξιωμένων καλλιτεχνών των 17ου και 18ου αι. (Le Vasseur, Simonneau Major, Masquelier, Picard, Benoist κ.ά.) που χάραξαν από ζωγραφικά έργα ή σχέδια μεγάλων Ευρωπαίων ζωγράφων (Tiziano, Cleyn, Leclerc, Huet, Cochin, Cipriani κ.ά).


Χαρακτικά σύγχρονων καλλιτεχνών από Αγγλία, Ιταλία, Ρουμανία, Ελλάδα και Κύπρο, συμπληρώνουν με νέα πνοή τα έργα των παλιών: Στας Παράσκου, Pino Pandolfini, Σαράντη Καραβούζη, Φρίξου Παπαντωνίου, Ανδρέα Χαραλαμπίδη, Χρίστου Κάλφα, Παναγιώτη Λάρκου, Χρίστου Φουκαρά, Rodica Lomnasan, Rebecca Merry.


+ Εγκαίνια στις 20 Μαΐου, 12 το μεσημέρι, στο Κέντρο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια. Θα ακολουθήσει μουσικό απόγευμα 15:00-17:00. Η έκθεση θα παραμείνει μέχρι 16 Ιουνίου και ξανά από 8 Νοεμβρίου μέχρι 15 Δεκεμβρίου 2017.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Εργο των Giovanni Battista Cipriani (ζωγράφος) και Romain Girard (χαράκτης), με τίτλο «Το άρμα της Αφροδίτης», στιγμογραφία επιχρωματισμένη, τέλος 18ου αιώνα.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ