Το βίντεο που γιορτάζει την πολυπολιτισμικότητα της Κύπρου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 23.5.2017

Ένα σπουδαίο βιντεάκι που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο παρουσιάζει την πολυπολιτισμική Κύπρο σε δύο λεπτά.


Το βίντεο έγινε στο πλαίσιο καμπάνιας του Σπιτιού της Συνεργασίας / Home for Cooperation για την ευαισθητοποίηση του κοινού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμικής Διαφορετικότητας για τον Διάλογο και την Ανάπτυξη, όπως ορίστηκε η 21η Μαΐου.


«Το νησί της Κύπρου έχει μέγεθος μόνο 9,251 τ.χ. Σε ποιο βαθμό μπορούν οι άνθρωποι της να ζουν ειρηνικά παρά τις διαφορές τους;», αναφέρει το Σπίτι της Συνεργασίας. «Αυτό το βίντεο μας βοηθά να θυμηθούμε και πάλι ότι η Κύπρος ήταν και πάντα θα είναι πολυπολιτισμική. Οι άνθρωποί της έχουν διαφορετικές ιστορίες, πεποιθήσεις, μιλούν διαφορετικές γλώσσες, ακούν διαφορετικά είδη μουσικής, μοιράζονται διαφορετικά έθιμα και όνειρα.» Η πολυπολιτισμικότητα της Κύπρου παρουσιάζεται χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς.




«Πιστεύουμε ότι η πολιτισμική διαφορετικότητα είναι αυτό που κάνει το νησί μας τόσο μοναδικό και πολύχρωμο. Ένα μέρος όπου ο καθένας μπορεί να το νιώσει σαν το 'σπίτι' του/της».


Ο Αντώνης Πουλιάσης και ο Στέλιος Δημητρίου έκαναν την κινηματογράφηση και το μοντάζ και ο Αντώνης Αντωνίου τη μουσική σύνθεση.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ