Α Book of Small Things | Περφόρμανς στο Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 25.5.2017

Στο πλαίσιο της έκθεσης Terra Mediterranea in Action η οποία παρουσιάζεται αυτό το διάστημα στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας [και μέρος της στο Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου και στη Σπηλιά της Φάμπρικας], πραγματοποιείται το Σάββατο 27 Μαΐου η περφόρμανς με τίτλο A Book of Small Things, 2016.


Το A Book of Small Things, έργο του Παναγιώτη Μιχαήλ σε συνεργασία με τους Pascalle Burton, Isabel Carvalho, Peter Eramian, Erden Kosova, Flavia Malusardi, Ιορδάνη Παπαδόπουλο, Christopher Rey Pérez, Μαρία Πετρίδη και Liv Strand, είναι μια συλλογή βιβλίων τσέπης.


Ο Παναγιώτης Μιχαήλ, παίρνοντας τον ρόλο του εκδότη, κάλεσε εννέα συγγραφείς και εικαστικούς να συνεισφέρουν δίνοντας κείμενά τους, αποσπάσματα κειμένων τους, σημειώσεις, σκέψεις ή σχολιασμούς που έχουν παρουσιάσει κάπου αλλού ή έγραψαν για πρώτη φορά, που είναι φαινομενικά «ανολοκλήρωτα» ή ήταν μέρος μιας διάλεξης. Η κάθε συνεισφορά παρουσιάζεται σε ξεχωριστό βιβλίο το οποίο δένεται μαζί με αυτά των υπολοίπων συνεισφορών.


Για να παρουσιάσει αυτή την έκδοση βιβλίων, ο Μιχαήλ προσκαλεί περφόρμερς να περπατήσουν μέσα σε μουσεία ή κέντρα τέχνης διαβάζοντας αποσπάσματα κειμένων που εκείνοι επιλέγουν στους επισκέπτες, στους φύλακες, στα εκθέματα κ.λπ.


Το έργο θα ερμηνεύσουν οι περφόρμερ Julia Brendle και Δημήτρης Χειμώνας.


+ Το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 από τις 12:00 μέχρι τις 20:00 στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη [Παλιάς Ηλεκτρικής 19, 1016 Λευκωσία, τηλ. 22797400, www.nimac.org.cy]

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ