Παρουσίαση βιβλίων του Τεύκρου Ανθία στη Λευκωσία

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 31.5.2017

Οι Εκδόσεις Εν Τύποις και το Ινστιτούτο Ερευνών Προμηθέας παρουσιάζουν τέσσερα βιβλία που επιμελήθηκε για την έκδοσή τους ο δρ Ανδρέας Κλ. Σοφοκλέους.


Πρόκειται για τα βιβλία «Πώς έζησα 18 μήνες στις Κεντρικές Φυλακές», «Στη χώρα του Νείλου», «Τεύκρος Ανθίας - ο Χρονογράφος» και «Αντιστασιακά κείμενα».


Η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 στις 19:30 στον Πολυχώρο των Εκδόσεων Εν Τύποις στην Παλλουριώτισσα, Λευκωσία.


Τα βιβλία θα παρουσιάσει ο επιμελητής τους, δρ Ανδρέας Κλ. Σοφοκλέους ενώ λίγα λόγια θα πει και η κόρη του συγγραφέα, Φλόγα Ανθία.


Η «τετραλογία» του Ανθία


Ο Τεύκρος Ανθίας έλαβε μέρος στην εξέγερση του Οκτωβρίου 1931 και για τον λόγο αυτό φυλακίστηκε για 18 μήνες στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας για τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Κατέγραψε στην εφημερίδα «Πρωινή» την εν λόγω περίοδο. Το 2011, οι Εκδόσεις Εν Τύποις μορφοποίησαν το αφήγημά του στην έκδοση «Πώς έζησα 18 Μήνες στις Κεντρικές Φυλακές» και το βιβλίο εντάχθηκε στη σειρά «Κύπριοι Λογοτέχνες, άγνωστα κείμενα».


Το 2012 εκδόθηκε το βιβλίο «Στη χώρα του Νείλου» στην ίδια σειρά, ένα από τα σημαντικότερα δείγματά του ταξιδιωτικής λογοτεχνίας, το οποίο δημοσίευσε ο Ανθίας στην καθημερινή εφημερίδα «Πρωινή» το 1936-1937.


Το 2014 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Τεύκρος Ανθίας ο Χρονογράφος» στο οποίο περιλαμβάνονται 121 χρονογραφήματα που δημοσίευσε ο Ανθίας από τον Φεβρουάριο του 1956 έως τον Ιούνιο του 1957 στην εφημερίδα «Χαραυγή».

Το τέταρτο βιβλίο με τίτλο «Αντιστασιακά κείμενα» περιλαμβάνουν ποίηση, χρονογραφήματα και άλλα κείμενα για τον Αγώνα '55- '59.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η διευθύντρια των Εκδόσεων Εν Τύποις -απ' όπου κυκλοφορούν τα βιβλία- Βούλα Κοκκίνου, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ερευνών Προμηθέας Γιαννάκης Κολοκασίδης και η βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου.


+ Την Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 19:30 στον πολυχώρο των Εκδόσεων Εν Τύποις [Χιλής 26 και Λάμπρου Πορφύρα, πίσω από το Γυμνάσιο Παλλουριώτισσας], Λευκωσία. Θα ακολουθήσει δεξίωση. Πληροφορίες τηλ. 22767291.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ