Γνωριμία με την τσιμεντογραφία

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 17.5.2016

Το Μουσείο Λουκίας και Μιχαλάκη Ζαμπέλα παρουσιάζει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους για την τεχνοτροπία της Τσιμεντογραφίας, με τον Αριστοτέλη Δημητρίου.


Η τσιμεντογραφία είναι μια μορφή τέχνης που εξάσκησε αρχικά ο Κύπριος καλλιτέχνης Χριστόφορος Σάββα τη δεκαετία του 1960, πρόκειται εντούτοις για έναν όρο που λίγοι γνωρίζουν. Την τεχνοτροπία συνέχισε ο φίλος του Σάββα, Κώστας Οικονόμου.


 Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 και 28 Μαΐου και έχει ως εξής:


Σάββατο | 21 Μαου | 11:00 - 13:00


Εισαγωγή στη μοναδική αυτή τεχνοτροπία με σύντομη παρουσίαση για τη δημιουργία της τσιμεντογραφίας από τους Αριστοτέλη Δημητρίου και Κώστα Οικονόμου. Τοποθέτηση χρωμάτων στο σκαλισμένο καλούπι από πολυστερίνη με βάση το προσχέδιο του καλλιτέχνη και ολοκλήρωση του προγράμματος με περίχυση του τσιμέντου.


Σάββατο | 28 Μαου | 11:00 - 13:00


Δεύτερη συνάντηση για αφαίρεση της πολυστερίνης και αποκάλυψης του τελικού αποτελέσματος. Ακολουθεί προβολή σύντομου ντοκιμαντέρ με τίτλο ‘Τσιμεντογραφία’ (Νικόλας Ιορδάνου, Σύλβια Νικολαΐδη).


Το ντοκιμαντέρ αφορά τη συνέχιση (εξέλιξη) της τεχνοτροπίας αυτής μέσα από τη δουλειά του Κύπριου καλλιτέχνη Κώστα Οικονόμου και τη δημιουργία των πιο πρόσφατων έργων του.


Τιμή και για τις δύο συνατήσεις
€20 για ενήλικες και οικογένειες
€15 για φοιτητές και συνταξιούχους


Για εγγραφή | info@zampelasart.com.cy / 22 - 456098


Δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 19 Μαΐου 2016.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ