Σενάριο που τοποθετείται στην Κύπρο κέρδισε στις Κάννες

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 22.5.2016

Με το βραβείο σεναρίου στο τμήμα Un Certain Regard (Ένα Κάποιο Βλέμμα) τιμήθηκε η ταινία «Voir du pays» (Γυρίζοντας τον κόσμο) των Γαλλίδων αδελφών Ντελφίν και Μυριέλ Κουλέν.


Γυρισμένη στη Ρόδο και το Παρίσι με τη συμμετοχή Ελλήνων ηθοποιών, η ταινία θα γυριζόταν αρχικά στην Κύπρο, αφού η υπόθεσή της εκτυλίσσεται στη χώρα μας. Ωστόσο λόγω της απουσίας πολιτικής και οικονομικών για την παραγωγή κινηματογράφου στην Κύπρο, η παραγωγή μεταφέρθηκε στη Ρόδο (αν και έγιναν κάποια ελάχιστα γυρίσματα εδώ). Όπως ανέφεραν σε συνέντευξή τους σε ελληνική ιστοσελίδα οι αδελφές Κουλέν: «στη Ρόδο τα τοπία είναι αρκετά παρεμφερή με εκείνα της Κύπρου»...


Το βραβευμένο σενάριο της ταινίας εστιάζει σε δύο φίλες που επιστρέφουν από το Αφγανιστάν και στην προσπάθειά τους να ξεχάσουν τον πόλεμο, αποφασίζουν να περάσουν τρεις μέρες στο «στρατιωτικό κέντρο αποκατάστασης» πολυτελούς ξενοδοχείου στην Κύπρο. Τους κεντρικούς ρόλους κρατούν οι Αριάν Λαμπέντ και Σόκο.


Τα υπόλοιπα βραβεία


Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα βραβεία του τμήματος «Ένα Κάποιο Βλέμμα», μεγάλος νικητής είναι ο Φινλανδός Τζούο Κουοσμάνεν με την ταινία «Η πιο ευτυχισμένη μέρα στη ζωή του Όλι Μακ». Το βραβείο της επιτροπής κέρδισε η ιαπωνική ταινία «Harmonium» του Κότζι Φουκάντα, ενώ για τη σκηνοθεσία του «Captain Fantastic» βραβεύθηκε ο Αμερικανός Ματ Ρος. Τέλος στην ολλανδική ταινία κινουμένων σχεδίων του Μίκαελ Ντούντοκ Ντε Βιτ «Η κόκκινη χελώνα» δόθηκε ένα ειδικό βραβείο.


Το φεστιβάλ των Καννών ολοκληρώθηκε στις 22 Μαΐου με την απονομή των βραβείων του διαγωνιστικού τμήματος. Τον Χρυσό Φοίνικα απέσπασε η ταινία I, Daniel Blake, του Κεν Λόουτς.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ