«Τρωάδες» Τερζόπουλου στην τελική ευθεία

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 19.6.2017

Αφιερωμένες στη μνήμη του κορυφαίου εικαστικού Γιάννη Κουνέλλη είναι οι «Τρωάδες», μια από τις σημαντικότερες παραγωγές της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017.


Ηθοποιοί από την Αθήνα, τη Λευκωσία, την Ιερουσαλήμ και το Μόσταρ -οι τρεις τελευταίες είναι, ως γνωστό, διχοτομημένες πόλεις- συμμετέχουν στην παραγωγή των Τρωάδων που ανέλαβε να σκηνοθετήσει ο διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας σκηνοθέτης Θεόδωρος Τερζόπουλος.

Τα σκηνικά της παράστασης θα υπέγραφε ο σπουδαίος Γιάννης Κουνέλλης, μια από τις ηγετικές μορφές του κινήματος της Arte Povera, ωστόσο δεν πρόλαβε: απεβίωσε στις 16 Φεβρουαρίου 2017 στη Ρώμη.

Τον πρώτο ρόλο της Εκάβης κρατά η Δέσποινα Μπεμπεδέλη, από τις κορυφαίες τραγωδούς του ελληνόφωνου θεάτρου.

Trojan Women_terzopoulos3
Trojan Women_terzopoulos2


Οι Τρωάδες είναι μια διαμαρτυρία για τον παραλογισμό, τη βία και τις φρικαλεότητες του κάθε πολέμου κι ένα αίτημα για ειρήνη, αλληλεγγύη και ανθρωπισμό. Πρόθεση της παράστασης είναι να λειτουργήσει ως ένα διάβημα, αναδεικνύοντας το θέμα της διχοτόμησης των πόλεων, της διαίρεσης των λαών, αλλά και την ανάγκη της συμφιλίωσης.

Trojan Women_terzopoulos
Trojan Women_terzopoulos5
Φωτογραφίες Νίκος Βαρδακαστάνης


Τα κοστούμια υπογράφει η Λουκία, από τις σημαντικότερες σχεδιάστριες μόδας στην Ελλάδα, η οποία έχει συνεργαστεί ξανά με τον Θεόδωρο Τερζόπουλο.

Ο Παναγιώτης Βελιανίτης έγραψε τη μουσική.

Επί σκηνής, εκτός από τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη θα δούμε τους Σοφία Χιλλ, Νιόβη Χαραλάμπους, Προκόπη Αγαθοκλέους, Ανδρέα Φυλακτού, Hadar Barabash, Εβελίνα Αραπίδη, Ajla Hamzic, Erdogan Kavaz, Sara Ipsa, Evelin Asouant. Βοηθός σκηνοθέτης ο Σάββας Στρούμπος.

  

Trojan Women_terzopoulos6
Trojan Women_terzopoulos7
Trojan Women_terzopoulos8
Φωτογραφίες Νίκος Βαρδακαστάνης.


+ Οι «Τρωάδες» θα παρουσιαστούν στο Αρχαίο Ωδείο της Πάφου στις 7 και 8 Ιουλίου, στο πλαίσιο της Πάφου Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ