Ζητείται επιμελητής για την κυπριακή συμμετοχή στη Μπιενάλε Βενετίας

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 6.7.2016

Ανοιχτή πρόσκληση σε επιμελετή για την συμμετοχή της Κύπρου στην 57η Διεθνή Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης – Μπιενάλε Βενετίας 2017 απευθύνει το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.


Η επόμενη Μπιενάλε Τέχνης της Βενετίας θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 9 Μαΐου και 22 Νοεμβρίου 2017 [preview 10-12 Μαΐου].


Το Συμβούλιο της Μπιενάλε διόρισε την Christine Macel ως τη νέα Διευθύντρια του Εικαστικού Τμήματος της Μπιενάλε, αναθέτοντάς της την επιμέλεια της 57ης Διεθνούς Έκθεσης Εικαστικών Τεχνών.


Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Κύπρου στην επόμενη Μπιενάλε, οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν Ανοικτή Πρόσκληση για Επιμελητή, σε διεθνές επίπεδο.


Η Πρόσκληση απευθύνεται σε Κύπριους και διεθνείς επιμελητές, άτομα ή ομάδες, με αξιόλογο προφίλ στον τομέα τους. Ο/η/οι επιτυχών/ούσα/όντες υποψήφιος/α/οι θα προσκληθεί/ούν να επιλέξει/ουν τον καλλιτέχνη ή καλλιτέχνες που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στην έκθεση, μέσα από μια νέα Ανοικτή Πρόσκληση (θα δημοσιευτεί το φθινόπωρο του 2016), και στη συνέχεια να αναπτύξει/ουν και υλοποιήσει/ουν την έκθεση του Κυπριακού Περιπτέρου.


Η επιλογή του επιμελητή θα ανατεθεί στην αρμόδια Επιτροπή Επιλογής Έργων και Καλλιτεχνών του Υπουργείου, που απαρτίζεται από ανεξάρτητους επαγγελματίες του χώρου της τέχνης στην Κύπρο. Ο επιμελητής που θα επιλεγεί θα συνάψει σύμβαση με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, που έχουν την ευθύνη της κυπριακής συμμετοχής.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανταποκριθούν μέχρι την Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@cyprusinvenice.org, υποβάλλοντας: 1) Βιογραφικό Σημείωμα και 2) Δήλωση Πρόθεσης (στα Ελληνικά ή Αγγλικά, μέχρι 500 λέξεις).


Η τελική επιλογή της Επιτροπής θα ανακοινωθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.


+ Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις τηλ +357 22 809814/815/845 και info@cyprusinvenice.org


www.labiennale.org, www.cyprusinvenice.org

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ