Για 17η χρονιά πραγματοποιείται φέτος το Paradise Jazz Festival στο Paradise Place, στον Πομό της Πάφου.
Η φετινή διοργάνωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Αυγούστου 2016.
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του φεστιβάλ, σκοπός είναι «να παρουσιάσουμε ό,τι καλύτερο υπάρχει στο νησί αναφορικά με το είδος, τα νέα σχήματα, τις νέες συνεργασίες και νέους καλεσμένους από το εξωτερικό. Και φυσικά να δημιουργήσουμε μια ποικιλία από διαφορετικά είδη για το τελικό αποτέλεσμα.»
Το πρόγραμμα
Παρασκευή 5 Αυγούστου
21:30 Χρήστος Γερολατσίτης
Ο πιανίστας Χρήστος Γερολατσίτης ζει στην Ολλανδία τα τελευταία επτά χρόνια. Από το 2009 έως το 2013 παρακολούθησε το bachelor program στο Κονσερβατόριο της Χάγης και μετά, μέχρι το 2015, συνέχισε τις σπουδές του master στο Κονσερβατόριο του Άμστερνταμ με τον πιανίστα Karel Boehlee και τον Harmen Framjie. Παράλληλα παρακολούθησε σημαντικά σεμινάρια και έχει παίξει με μερικούς από τους καλύτερους μουσικούς της Ολλανδίας. Στο φεστιβάλ θα εμφανιστεί με τον σταθερά ανερχόμενο ντράμερ Στέλιο Ξυδιά και τον Αντρέα Ροδοσθένους στο ηλεκτρικό μπάσο. Μαζί θα παρουσιάσουν κυρίως συνθέσεις του Χρήστου Γερολατσίτη.
22:30 Afro Funk 6tet
Η κυπριακή μπάντα θα παίξει στάνταρντ τζαζ κομμάτια με ύφος ανάλογο του ονόματος τους. Τη μπάντα αποτελούν οι γνωστοί στο κοινό του Paradise Jazz Festival Μιχάλης Μιχαήλ (τρομπέτα) και Γιώργος Κρασίδης (σαξόφωνο) στα πνευστά, ο Αντρέας Παντελή στα πλήκτρα, οι Ρόδος Παναγιώτου και Γιώργος Κούλας στα κρουστά και ντραμς αντίστοιχα και ο Ειρηναίος Κουλλουράς στο ηλεκτρικό μπάσο.
Το πρόγραμμα της Παρασκευής θα τελειώσει με το ‘After Hours jazz meeting’, ένα οργανωμένο Jam Session από προσκεκλημένους μουσικούς της τζαζ οι οποίοι θα παρευρίσκονται στο Paradise Place για να γιορτάσουν το 17ο Paradise Jazz Festival!
Σάββατο 6 Αυγούστου