«Ανοιχτό Μουσείο Τέχνης» στην Πάφο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 3.8.2016
www.fotolarko.com.cy

Ένα υπαίθριο μουσείο τέχνης δημιουργείται στην Πάφο από την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017, στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Σημάδια στον Χρόνο και Χώρο».


Στο εν λόγω πρότζεκτ περιλαμβάνονται 12 έργα τα οποία θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης. Προς το παρόν, το πρότζεκτ ξεκίνησε με την τοποθέτηση τριών έργων, που σηματοδοτούν τη δημιουργία μιας μορφής ανοιχτού μουσείου στην πόλη.


Τα έργα προέκυψαν μετά από ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες, το 2014. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πάφος2017, «το πρότζεκτ σφραγίζει και ταυτόχρονα αφήνει κληρονομιά της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας στην πόλη με εικαστικές εγκαταστάσεις και γλυπτά.»


Στο πρότζεκτ συμμετέχουν ο Χάρης Πασπάλλης με μια γεωμετρική μαρμάρινη εγκατάσταση με τίτλο «Όψεις Απεραντοσύνης», η Γιώτα Ιωαννίδου με το έργο «Άλλος Ήλιος», ένα γλυπτό της Αφροδίτης σε ένα βράχο, και ο Αντρέας Παρασκευάς με μια κόκκινη «Παπαρούνα» που ξεπροβάλλει ανάμεσα στον Φάρο της Πάφου και τη θάλασσα.


www.fotolarko.com.cy
www.fotolarko.com.cy


www.fotolarko.com.cy
www.fotolarko.com.cy



Τους ερχόμενους μήνες και στη διάρκεια της χρονιάς της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης αναμένονται ακόμα εννέα γλυπτά – εγκαταστάσεις στην περιοχή της Κάτω Πάφου από τους Ανδρέα Μακαρίου, Umit Inatci και Δημήτρη Μακαρίου. Οι τρεις καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν γλυπτά και εικαστικά έργα σε ανοικτούς χώρους, δίνοντας μια νέα διάσταση στο ανοικτό εργοστάσιο πολιτισμού ως ιδέα αλλά και περαιτέρω ανάπτυξη στην φιλοσοφία του «Ανοικτού».


Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017 φιλοδοξεί με το έργο αυτό και άλλα που θα ακολουθήσουν μέσα το 2017, η Πάφος να μπει στον χάρτη των πόλεων εκείνων με ενδιαφέροντα και γοητευτικά σημεία αναφοράς τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της.


+ Πληροφορίες: www.pafos2017.eu / 26932017


ΑΡΧΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: «Όψεις Απεραντοσύνης», Χάρης Πασπάλλης


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ©ΦΩΤΟ ΛΑΡΚΟ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ