Αντρόνικος ή ο Ζωγκράφος | πρεμιέρα στις 7 Οκτωβρίου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 11.8.2016

Επιμένοντας στην ανάδειξη Κυπρίων συγγραφέων μέσα από την τέχνη του θεάτρου, η θεατρική ομάδα Σόλο Για Τρεις θα παρουσιάσει κατά τη νέα σεζόν 2016-17 το έργο «Αντρόνικος ή ο Ζωγκράφος».


Πρόκειται για ένα έργο της Ευρυδίκης Περικλέους Παπαδοπούλου εμπνευσμένο από τη ζωή του Κύπριου ζωγράφου Κώστα Στάθη (1913-1987), ενός ταλαντούχου ζωγράφου που έζησε και δημιούργησε σε μια αλλοτινή εποχή και το έργο του αναγνωρίστηκε μόλις πρόσφατα.


Ο ρόλος του ζωγράφου ανατέθηκε στον πολύ καλό ηθοποιό Νεκτάριο Θεοδώρου και η παράσταση ανεβαίνει υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Μαρίας Μανναρίδου Καρσερά.


Μέσα από μαρτυρίες ανθρώπων αλλά και με αρκετά στοιχεία μυθοπλασίας, η συγγραφέας μεταφέρει το κοινό στον μοναχικό και ιδιαίτερο κόσμο του καλλιτέχνη. Το έργο της Ευρυδίκης Περικλέους Παπαδοπούλου εμμέσως διαπραγματεύεται το κάθε αδικοχαμένο ταλέντο... ή την ευφυΐα που χαραμίζεται «σε έναν κόσμο που δεν καταλαβαίνει», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου για την παράσταση.


antronikos2

Οι συντελεστές του έργου ξεκίνησαν τις πρόβες με έναν ιδιαίτερο τρόπο: επισκέφθηκαν πρόσφατα το χωριό Ασκάς απ’ όπου καταγόταν ο Κώστας Στάθης. Εκεί, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με συγχωριανούς και κάποιους φίλους του Κώστα Στάθη. Από αυτή τη συνάντηση προέκυψε και η φωτογραφία.


Εκτός από τη Μαρία Καρσερά και τον Νεκτάριο Θεοδώρου, στην παράσταση συμβάλλουν με τα σκηνικά του ο Κωνσταντίνος Κουννής, με τα κουστούμια της η Μαρίνα Νικολαΐδου και με τη μουσική του ο Μιχάλης Χριστοδουλίδης.


+ Η πρεμιέρα του έργου θα δοθεί την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016, σε έναν καινούργιο χώρο τέχνης στη Λευκωσία ο οποίος θα ανακοινωθεί αργότερα.


ΦΩΤΟ ©Νικόλ Καρσερά

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ