Συν_Κίνηση | Περφόρμανς στη Λευκωσία

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 16.8.2016


Πέντε διεθνώς καταξιωμένοι καλλιτέχνες, ανάμεσά τους ο Κύπριος PASHIAS, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στις 9 Σεπτεμβρίου στη Λευκωσία, στο πλαίσιο του «PLUS-MOTION: Live Performance Art Series».


Συγκεκριμένα, το PLUS-MOTION: Live Performances Art Series παρουσιάζει την Dagmar I. Glausnitzer-Smith, τους Zierle & Carter, τον Francesco Kiais και τον PASHIAS: οι περφόρμερ θα παρουσιάσουν τέσσερα εικαστικά δρώμενα στο Point Centre for Contemporary Art στη Λευκωσία.


Οι καλλιτέχνες θα βρίσκονται στην Κύπρο με αφορμή το 3ο εργαστήριο της σειράς «Ο Μαραθώνιος» [The Marathon - Cyprus Performance Art Workshop 2016] που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 10-18 Σεπτεμβρίου 2016.


Τόσο τις περφόρμανς όσο και τον Μαραθώνιο διοργανώνει το Sensorium Space.


ZIERLE_CARTER
To ντουέτο των περφόρμερ Zierle & Carter.


F_KIAIS
Ο Francesco Kiais στη διάρκεια περφόρμανς στο CIPAF2013.


Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:


«Το PLUS-MOTION επηρεάζεται από την αρχαία ελληνική λέξη ‘συγκίνηση <αρχαία ελληνική συγκίνησις < συγκινέω-συγκινώ < σύν+κινώ’.


Μέσω της τέχνης του performance art κάθε καλλιτέχνης χρησιμοποιεί το σώμα του μέσω της μετακίνησης του σώματος και των επιλεγμένων υλικών ως αντικείμενα για να στοιχειοθετήσει και να δημιουργήσει τις ευδιάκριτες και τις άγνωστες σχέσεις που δημιουργούνται στην τέχνη του performance art. H δράση εξωτερικεύει, επικοινωνεί και συμμερίζεται τις εσωτερικές ανησυχίες και τα συναισθήματα με τον θεατή που τις βιώνει και τις επιβεβαιώνει.


Ο στόχος κάθε καλλιτέχνη είναι να παρουσιάσει μια κατάσταση και μια εικόνα που έχει δημιουργήσει μέσω της φιλοδοξίας, της μεμονωμένης αντίληψης και της συναισθηματικής φόρτισης που δημιουργείται στην όλη διαδικασία της δουλειάς του. Ο ρόλος του performer και του θεατή μπορεί να θεωρηθεί ως επίτευξη των εσωτερικών περιορισμών μιας φυσικής και διανοητικής εξαγωγής όπου τα ίχνη της μυθιστοριογραφίας και της πραγματικότητας συναντιούνται στο κατώφλι του συμβατικού καθορισμού.»



+ Στις 9 Σεπτεμβρίου 2016, από τις 19:00 μέχρι τις 23:00 στο Point Centre for Contemporary Art [Λεωφ. Eυαγόρα 2, Μέγαρο Χατζησάββα, Λευκωσία, 1097 Κύπρος]. Εισιτήρια προς 10 ευρώ. 


Στις 17 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του εργαστηρίου, στο Point Centre for Contemporary Art, από τις 11:00 μέχρι τις 19:00.


ΑΡΧΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: PASHIAS, The Headmaster.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ