Αχιλλέας Ζαβαλλής

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 1.9.2017

Έβγαλα αυτήν τη φωτογραφία κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στην παλιά πόλη Αλέπο. Ακολουθούσα τη συγκεκριμένη διμοιρία για μία εβδομάδα προσπαθώντας να καταγράψω την καθημερινότητα αυτών των ανδρών που δύο χρόνια πιο πριν δεν είχαν καμιά σχέση με όπλα, χειροβομβίδες, μάχες. Τα περισσότερα μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού δεν είχανε κανένα στρατιωτικό παρελθόν και αρκετοί από αυτούς μάθανε να πολεμάνε στην πρώτη γραμμή.

Η φωτογραφία αυτή είναι μέρος ενός μεγαλύτερου project το οποίο ετοιμάζω προσπαθώντας να καταγράψω τον αντίκτυπο του πολέμου στη συριακή κοινωνία και το αποτύπωμά του στο αστικό τοπίο.
Αυτή η εικόνα μ’ αρέσει γιατί τόσο εγώ όσο και τα άτομα που φωτογράφιζα είμαστε ακόμη ζωντανοί. Στιγμές αφού έβγαλα την εικόνα, ένα άρμα μάχης έριξε μια οβίδα στο διπλανό δωμάτιο καταστρέφοντας μερικώς τον τοίχο πίσω από τον οποίο είχαμε κρυφτεί για να είμαστε καλυμμένοι από τις σφαίρες του συριακού καθεστώτος.

Ημ. Γέννησης: 23/3/77

Σπουδές: Επισήμως κανένα πτυχίο. Απλώς διαβάζω ό,τι πέφτει στα χέρια μου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ιστορία, πολιτική, διεθνείς σχέσεις.

High: Κάθε φορά που κάνω μια καλή εικόνα για την οποία πιστεύω πως μπορεί να αντέξει στη φθορά του χρόνου.

Low: Κάθε φορά που βλέπω φανταστικές φωτογραφίες από φωτογράφους που θαυμάζω και αντιλαμβάνομαι πως έχω ακόμη πολύ δρόμο για να τους φτάσω.

Tip: Μην ακούτε συμβουλές από κανέναν. Βρείτε τις δικές σας απαντήσεις στα ερωτήματά σας.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ