Ειρήνη Στυλιανού

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 1.9.2017

“How to Disappear Completely [And never be found again]”


Διάλεξα αυτή τη φωτογραφία επειδή είναι αυτό που λέμε SOOC [straight out of the camera] και δεν υπέστη καμία ψηφιακή επεξεργασία. Την έβγαλα με αναλογική φωτογραφική μηχανή, χρησιμοποιώντας ένα φιλμ που έληξε το 1981! Τα χρώματα έχουν ξεθωριάσει τόσο πολύ που με δυσκολία διακρίνεται η φιγούρα δεξιά από το δέντρο. Δεν είναι η αγαπημένη μου φωτογραφία, είναι, όμως, προσωπικά επίκαιρη και χαρακτηριστική.

Ημερ. Γέννησης: 25/02/1980

Σπουδές: Οπτικοακουστικές τέχνες [Frederick University, Λευκωσία], φωτογραφία [Istituto Europeo di Design, Μιλάνο].

Επιρροές: Η μουσική, ο κινηματογράφος, η λογοτεχνία, και φωτογράφοι όπως ο Henri Cartier-Bresson, η Francesca Woodman, η Eve Arnold και πολλοί άλλοι.

High: Η γνωριμία και φιλία με τον φωτογράφο του National Geographic Steve McCurry και τα παραδείγματα και οι συμβουλές που μου δίνει.

Low: Η συνειδητοποίηση πως fast-food δεν βρίσκεις πλέον μόνο στα φαγάδικα, αλλά και στην τέχνη και στους ανθρώπους.

Tip: Αποφεύγω τις συμβουλές. Η γνώμη μου, όμως, είναι πως έτσι κι αλλιώς, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν κανόνες στη φωτογραφία.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ