Παράθυρο logo
Παύλος Βρυωνίδης
Δημοσιεύθηκε 01.09.2017 15:05
Παύλος Βρυωνίδης

“Όλες οι φωτογραφίες είναι memento mori, υπενθυμίζουν δηλαδή τη θνητότητά μας. Για να τραβήξεις μια φωτογραφία, σημαίνει πως συμμετέχεις στη θνητότητα, την ευθραυστότητα, την ευμεταβλητότητα του ατόμου/αντικειμένου σου. Ακριβώς αποκόπτοντας και ακινητοποιώντας αυτήν τη στιγμή, όλες οι φωτογραφίες μαρτυρούν το αμείλικτο κύλημα του χρόνου” – Σούζαν Σόνταγκ

Ημ. γέννησης: 13/01/1981

Σπουδές: Φωτογραφία ΤΕΙ Αθήνας, Erasmus στην Μπρατισλάβα και πρακτική στο φωτογραφικό εργαστήρι της Καλών Τεχνών.

Eπιρροές: Martin Parr, Duane Michals, Josef Koudelka, Erwin Olaf, Thomas Struth, Bechers, Jeff Wall, Roy Andersson και άλλοι πολλοί.

High: Μια βόλτα “κάτω από την πόλη” σε καλοκαιρινή εποχή. Χωρίς μηχανή!

Low: Τα όσα φέρανε οι μέρες του μνημονίου. Αυτές που ζούμε και όσες μας ξημερώνουν. Φτώχεια, λύπη, πίκρα και έλλειψη ελπίδας.

Tip: Για μια καλή φωτογραφία; Η φωτογραφία αποτελείται από δύο λέξεις. Φως και γραφή. Εννοώντας καλό φως. Μια συμβουλή που μου πήρε χρόνια να εμπεδώσω!