Πόλη σε αναζήτηση σωμάτων | Χορός

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 8.9.2016

A City Seeking Its Bodies είναι ο τίτλος της νέας χορογραφικής δουλειάς της Αλεξάνδρας Βάγιερσταλ, που θα δούμε στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου στη Λευκωσία, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κύπρια 2016.


Μια παράσταση βασισμένη σε ήχο και κίνηση, η νέα πρόταση της διεθνώς καταξιωμένης Βάγιερσταλ είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της με την επίσης αναγνωρισμένη στο διεθνή χώρο εικαστικό Μαριάννα Χριστοφίδου, με τον συνθέτη και πιανίστα HAUSCHKA - γνωστό και ως Volker Bertelmann και με τους χορευτές της.


Η ομάδα εξερευνά «τη σχέση ανάμεσα σε διάφορες έννοιες όπως είναι ο άνθρωπος και το περιβάλλον, η πρόοδος και τα όρια της πολιτιστικής ανάπτυξης, η οικολογία και η χορογραφία, η αρχαιολογία και η μελλοντική ουτοπία, το ορατό και το αόρατο.»


alexandra_waierstall
Η Αλεξάνδρα Βάγιερσταλ γεννήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεγάλωσε στην Κύπρο και ζει στο Ντίσελντορφ όπου το 2013 απέσπασε το βραβείο της πιο πολλά υποσχόμενης καλλιτέχνη.


a-city-seeking-its-bodies2

Η παράσταση A City Seeking Its Bodies [Μια πόλη αναζητεί τα σώματά της] επιχειρεί «να δώσει υπόσταση σε μέρη εγκαταλελειμμένα, να αποκαλύψει ό,τι έχει κρυφτεί, να δημιουργήσει συνέχεια, μετατροπή και διακοπή. Αυτό το κομμάτι δημιουργεί έναν ουτοπικό χώρο σαν ποίηση, μια συμβίωση ανάμεσα στους ανθρώπους και στο περιβάλλον. Σαν ένα μινιμαλιστικό κομμάτι επιστημονικής φαντασίας – η παράσταση κινείται σε μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στη μυθοπλασία και την πραγματικότητα. Οι χορευτές δρουν ως προφήτες που υφαίνουν το μέλλον και, κινώντας σκέψεις και συναισθήματα, οδηγούν το θεατή σε μια εναλλακτική πραγματικότητα, σε ένα διαφορετικό και απρόβλεπτο μέλλον, που συνυπάρχει με το παρόν μας.»


a-city-seeking-its-bodies

Χορογραφία, Ιδέα: Alexandra Waierstall
Μουσική Σύνθεση: HAUSCHKA
Χορεύουν: Dani Brown, Ευαγγελία Ράντου, Χάρης Κούσιος, Eldad Ben Sasson, Damien Fournier, Renan Martins
Βίντεο: Μαριάννα Χριστοφίδη
Σχεδιασμός Φωτισμού: Ansgar Kluge
Κοστούμια, Σκηνικά: Alexandra Waierstall, Horst Waierstall
Διεύθυνση Παραγωγής: Alexandra Waierstall, Judith Jaeger, Γιάγκος Χατζηγιάννης


a-city-seeking-its-bodies4


«Αυτή είναι η δύναμη της Alexandra Waierstall που εδώ και δέκα χρόνια χορογραφεί στο Düsseldorf, και έχει γίνει γνωστή με τη δουλειά της Crossing Borders. Η παράσταση A city seeking its bodies είναι μια όμορφη σύνθεση παλιών και νέων κομματιών που έχουν να κάνουν με την παροδικότητα, τις γενιές, τον άνεμο και το νερό. Με τους έξι διάσημους της χορευτές, χαράζει το όριο, μέσα στο όριο, με το όριο ανάμεσα σε άνθρωπο και αντικείμενο, φυτό, ζώο, τη γη, τον αέρα. Ανάμεσα στην παραμονή και στη φυγή. Ανάμεσα στη μηχανική των κινούμενων χεριών και την ευχάριστη κίνηση της έντασης και της άνωσης. Πρέπει να μπορείς να προσέξεις τη λεπτομέρεια. Έτσι, όπως κάθονται οι χορευτές στο τέλος και κοιτάνε εκεί που κοιτάμε κι εμείς. Σαν σε όχθη ποταμού».
Melanie Suchy, Die Deutsche Bühne, Das TheatermagazinfüralleSparten – Online, 18.09.15



+ Δύο παραστάσεις στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στην αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης, Θέατρο ΘΟΚ, Λευκωσία. Εισιτήρια προς 10 ευρώ από την tickethour.com.cy, ολα τα περίπτερα SoEasy, το περίπτερο TimeOut στην Πάφο και το In n Out στο Παραλίμνι. Πληροφορίες τηλ. 70002212.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ