Νέα ατομική έκθεση του Νικόλα Αντωνίου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 17.10.2017

Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Κύπριου ζωγράφου Νικόλα Αντωνίου από την Τρίτη 24 Οκτωβρίου.


Με τίτλο «Measuring Reality», ο Νικόλας Αντωνίου επιστρέφει με μια νέα σειρά ζωγραφικών έργων. Με τολμηρές σχεδιαστικές χειρονομίες, ο καλλιτέχνης τοποθετεί την ανθρώπινη μορφή στο κέντρο μιας κατάστασης μεταβατικής, όπου είναι έκδηλος ο ψυχισμός της. Ο καλλιτέχνης στην προσπάθεια να σκιαγραφήσει συναισθηματικά τη μορφή, αποφασίζει την εξαΰλωσή της, γεγονός που οδηγεί στην υπέρβαση των ορίων της απεικόνισής της.

30)Untitled


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα ζωγραφικά έργα του Νικόλα Αντωνίου δεν πηγάζουν απο μια συγκεκριμένη ιδέα ή θεματική. Ο ίδιος αποφεύγει συνειδητά να εστιάζει σε απόλυτα ερωτήματα ή συγκεκριμένες απαντήσεις αλλά, αντίθετα, δημιουργεί καινούργιες ζωγραφικές εικόνες που θέτουν ερωτήματα και καλούν το θεατή σε ένα νοητό διάλογο.

Ο Νικόλας Αντωνίου γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1988. Σπούδασε ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Φλώρινα με καθηγητές τον Χάρη Κοντοσφύρη και τον Μανώλη Πολυμέρη. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε ατομικές εκθέσεις σε Κύπρο, Ελλάδα, Ουγγαρία και Ρουμανία καθώς και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.
24)DifferentReasons


+ Εγκαίνια την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στις 19:00 στην γκαλερί Alpha C.K. Art στη Λευκωσία. Η έκθεση θα παραμείνει μέχρι τις 4 Νοεμβρίου. Πληροφορίες τηλ. 22751325.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ