#deneinaisxoleio | Nέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Πολιτιστικό της Τρ. Κύπρου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 17.10.2017

Τα παιδιά επιστρέφουν στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου και γεμίζουν τον χώρο με φαντασία, ιστορίες και δημιουργικότητα, σε σειρά εκπαιδευτικών δράσεων με γενικό τίτλο #deneinaisxoleio 


Εδώ και 33 χρόνια, το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου (ΠΙΤΚ) παρουσιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, βασισμένα στην πολιτιστική κληρονομιά του νησιού και στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία. Φέτος, τα παιδιά που θα συμμετέχουν στα προγράμματα θα συναντήσουν αρχαιολόγους, συγγραφείς, μουσικούς και καλλιτέχνες με τα ίδια να είναι ενεργά σε συναρπαστικές δράσεις. Το φετινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΠΙΤΚ έχει τον γενικό τίτλο #deneinaisxoleio.

Από 4 έως 18

Οκτώ νέα προγράμματα έχουν δημιουργηθεί για τη "σχολική" χρονιά 2017-18 τα οποία απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4-18 ετών και, όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, σκοπό έχουν την κοινωνικοποίηση, τη γνωριμία με νέες επιστήμες και τέχνες, την ενεργό εμπλοκή των παιδιών σε δράσεις, τη συνεχή τροφοδότησή τους με νέα ερεθίσματα και την καλλιέργεια της φαντασίας τους με πρωτόγνωρες και συναρπαστικές δράσεις.

Με νέες συνεργασίες με αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα και εμπνευσμένους εμψυχωτές, το Πολιτιστικό Ίδρυμα εγκαινιάζει για φέτος όχι μόνο τα εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και ξεχωριστά εργαστήρια τα οποία θα παρουσιάζονται τα Σαββατοκύριακα. Πολλά από τα προγράμματα εντάσσονται στο πλαίσιο παράλληλων δράσεων της εικαστικής έκθεσης του ΠΙΤΚ με τίτλο "Rooms to Contemplate: Περιεχόμενο και Προοπτική μιας Συλλογής".

Τα προγράμματα ξεκινούν αυτό τον μήνα και θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι 2018.

• Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο 22128182. Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ